2009. november 18., szerda

Enteriőr-életérzés-hangulat - avagy, mire is jók a régi lakberendező újságok?

Nos, mikor az asztalomon találtam néhány darab régi (2003. 2004. 2007-es évfolyamú )

lakberendezési újságot (fogy.ár 800 és 1.000.-Ft között / db) ajándékba, akkor igen megörültem neki.
Soha nem adnék ki ennyit pénzt ilyen dolgokért (azért 2003-ban még 980.-Ft-ért lehetett venni egy-két dolgot - ), de nézegetni szeretem őket.

Örömmel állapítottam meg, hogy VEHETTEM VOLNA un. "élő kőből készült ovál kád"-at


potom 7.229.816.-Ft-ért (igen, hétmillió.... stb. stb.)

Gyors fejszámolás, hogy milyen sokévi jövedelmem összege ez...

Bár elöntött a nosztalgiahullám egyben, feltört belőlem az emlék, mikor még valamikor a rendszerváltás környékén az akkor még Luxus Áruház néven üzemelő kereskedelmi "egység" (legalábbis azt hiszem, hogy akkor még úgy hívták) kirakatában csodálatos porcelánokat láttam, és különösen rátapadtam az üvegre egy matyómintás (akárhány darabos, tehát sokkkk) étkészlet láttán és még mondtam is, hogy nem az én árkategóriám egy étkészlet kb. 14.500.-Ft-ért, de tulajdonképpen, ha egy életre szól, és rengeteg darabból áll, hát talán megéri VALAKINEK (tehát másvalakinek...) mire közelebb hajolva észleltem, hogy nem vettem észre a számok mögött, hogy még egy nulla van...

Ah, mi az már egy kádhoz képest.

Tulajdonképpen ez már egy örök darab, ha a férj nem hánytorgatja fel a konyhapénz el- és tovatűnését egy baltával a kezében - hát még a hülyének is megéri egy ilyen kádat venni, nemhogy nekünk.

-.-

A "Maharadja babzsákfotel" 25 ezer forintért egy megfizethető ár, figyelembe véve, hogy egy igazán jobb fotel is mibe kerül.


Viszont ez a praktikus találmány a szokásos (sokunk által kedvelt) babzsák fotelnek egy másik változata.
"Kagylóforma hat ovális elemből, alul és felül hatszögformával, deréktámasztó jelleggel - kord huzattal" - szól a leírás.
Mivel legtöbbetek tud varrni, hát 800.-Ft-ot megért az ötlet az újságból...

-.-

A varrógépcsoda 589.990.-Ft-ért korrekt áron szerepel.

Már többeteknek van 4-500 ezer forint körüli gépe (aki ismer, tudja, hogy nem vagyok irigy lelkületű ember, én speciel egy ilyenre még nemhogy ráköhögni nem merek, de lélegzetet se veszek mellette...)

Bővebb információk:
"Beépített Disney figurák." Jaj, többször is el kellett olvasnom, mire megértettem...
Több mint 900 féle öltés kombináció"

Mit nekem. Még mindig nem tudok a 18-20 ezer forintos kis varrógépemmel egyenesen varrni. Olykor vannak fennakadásaim ilyen téren.
Kár az ilyenbe a szupergép.
Tehát azonnal állítsátok le számomra a gyűjtést...

-.-

A szatén női kézitáska 13.800.-Ft-os ára megfelel kb. a két év múlva várható havi BKV-bérlet árával :-(

Bár, Márta néni azt mondaná:
- Varrj magadnak Juhizs! Menni fog! ;-)

Ellenben a 37.800.-Ft-os krómozott szánkótalpas bárszék, tükrös kivitelben - totál úgy nézett ki, mintha egy újfelesztésű szobai WC lenne...

5 megjegyzés:

  1. Nekem is van rengeteg Lakáskultúra című újságom még Anyukám fiatal-korából... Szeretem őket nézegetni, egy kicsit visszaröpít a gyerekkoromba... :o)

    VálaszTörlés
  2. Juhizs! Nem az a gazdag ember, akinek sok van, hanem aki nem vágyik többre az elérhetőnél. Tudod milyen jó érzés (biztos tudod) végigmenni egy luxusáruházban, vagy más ilyen jobb helyen, és nem kivánni semnmit!

    VálaszTörlés
  3. Márta néni - újabb bölcsessége (első mondatod) :-)
    Egyébként nem tudom, hogy milyen érzés, mert egy üzletről kívülről látszik (ill. az árain, ha ki van írva, de végső jel, mikor már ár sincs kiírva...) szóval látom én, hogy nem az én "árkategóriám" én ilyen helyre be sem teszem a lábam, ezért nem tudom; ha bent lennék kívánnék-e valamit.
    Egy dolog biztos, ha valaha gazdag lennék (nem leszek), akkor se adnék x dologért y forintot.
    Néha látok kirakatban sima, egyszerű vonalú szoknyáért (szabása semmi faxni) elkérni 80 ezer forintot - ilyenkor mindig jót röhögök.

    VálaszTörlés
  4. Tetszett ez a bejegyzésed, de nagyon! Egy ilyen boltban én úgy érezném magamat, mint egy illetéktelen behatoló. Egyetértek abban, hogy ha volna is x pénzem, akkor se adnék ki y dologért pénzt. Az ilyen "gazdag" emberek már unalmukban nem tudják, hogy mit is vegyenek meg. Üdv. Mária :D

    VálaszTörlés