2010. szeptember 2., csütörtök

...a Noéban nehéz pisilni ... :-) avagy nagyon elszántnak kell lenni ...

Van itt néhány szándékos, esetleges véletlen elgépelés, nem javítottam, az eredeti szöveg lett beemelve... így varázslatos, ahogy van :-)


"A Klotyómanó
2010.09.01.

Régi önkénteseink és látogatóink jól tudják, hogy állatotthonunkban a wc-re való eljutás sosem volt egyszerű feladat. Na nem mintha nem lenne angolvécé a menhely területén, de nem is azért, mert olyan nagy lenne a sorban állás az ominózus helyre. Az ok pusztán annyi, hogy különféle élőlények sokaságával kell megküzdeni, ámde ezek az élőlények nem a wc pereme alatt laknak. Azaz nem mindegyik.

Mint a mesében: három próbát kell kiállnia annak, aki nálunk pisilni akar.

Az első próba Ludolf, a pilos ollú. Ludolfot könnyű felismerni: apló fehél kutya, pilos ollal, aki halagosan mologva, elszántan, mál-mál aglesszíven védi a bejálati ajtót.



Aki nem ijed meg tőle, és bátran ellépdel a bokatájékon csattogó fogak mellett, hamarosan szembesülhet a következő próbával: Szuli bácsival.



Szuli bácsi állatotthonunk korelnöke, aki rendszeresen a wc-ajtóban szundikál. Nem egy látogatót láttunk már megfutamodni, aki megsajnálta a nehezen mozgó öreg kutyát, akitől lehetetlenség volt kinyitni a mellékhelyiség ajtaját.



Akinek azonban kőből van a szíve (vagy nagyon kell pisilnie) és addig nem nyugszik, míg a vén Szuli fel nem tápászkodik, így szabaddá téve az utat, még mindig nem pisilhet békésen.

Az utolsó, egyben legrettentőbb próba nem más, mint maga a Klotyómanó!

A Klotyómanó ha nem is a perem alatt, de a wc mögött lakik.




A gyanútlanul pisilgető kliensek mögül-alól bújik elő a megfelelő lélektani pillanatban.

Ha rossz napja van, ugat is.

Roppant hatásos - a nemrég széles körben elvégzett, nem reprezentatív közvéleménykutatás alapján bizton állíthatjuk: 10 emberből 7 pattan fel rémülten, nem törődve a letolt gatyával. A Klotyómanó kéjes vigyorát látva nem kétség, hogy ilyenkor nagyon jól szórakozik.

A Klotyómanó még Tasliként került hozzánk évekkel ezelőtt. Tasliként is élt sokág, ugyanúgy, mint más kutyák.
Aztán egy szép napon beköltözött a klotyóba, azóta az számára a bázis. Igaza is van: a klotyó kutyaszempontból igencsak klassz hely: nyáron remekül lehet hűsölni a hideg csempén, télen védett, meleg hely a zimankó elől, és minden évszakban szórakoztató a társaság.

Ehhez mérten mindenkinek kellemesen eltöltött perceket és nyugodt pisilést kívánunk!"



Forrás:
http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=893

8 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon tetszett! :-)))

    VálaszTörlés
  2. Lányok, a Noésok honlapjára amúgy is érdemes időnként ellátogatni, mert nagyon aranyos tudósítások vannak a pártfogoltjaikról... :-)

    VálaszTörlés
  3. ... és az első kutyi feje láttán először azt hittem, hogy egy malac... :-)

    VálaszTörlés
  4. Pont most olvastam és akartam posztolni. De az koppintás lenne. Vagy nem?
    Jajj. Most mit tegyek, hogy ne vádoljanak plagizálással? :-)

    VálaszTörlés
  5. Hát ez nagyon tetszett! :-)
    Azt hiszem nekem az első akadály lekűzdése lenne a legnagyobb falat, szegény kutty nagyon hát hogy is mondjam......Klotyómanó viszont tüneményes!

    VálaszTörlés
  6. Én nem is akarnám használni a wc-t, de végigsimogatnám az akadályokat! :o)

    VálaszTörlés
  7. Köszi, már rámfért egy jó kis nevetés. Igaz, a kolleganőm picit hülyének nézett, de csak addig, amíg Neki is meg nem mutattam.

    VálaszTörlés