... hát, ezért felelősséget nem vállalok, de ez jött a minap egy körlevélben, érdekesnek érdekes az információ, lejjebb néhány dolog meglepő, egy-kettő nem árthat, ha kipróbáljuk.
Nem tudni, hogy honnan ered, bárki ellenőrizte-e valóban egyáltalán.
Érdekesek az ilyen levelekben az
"egy illetővel történt",
"a fodrász mondta",
utalások.
Egy elgépelés van benne, azt kiemeltem piros színnel....nyilván fordítási hiba, vagy, azért van, mert annyi kézen-közön átment a levél.
Persze, lehet, hogy nyitott kapukat döngetek, és már sokan felrakták ezt a blogjukba :-)
Internetről jött gyöngyszem:
A HAGYMA
A cikk rövid fordítása:
"1919- ben amikor az influenza járvány megölt 40 millió embert (valószinü
USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon
segíteni a járvány e l t e r j e d é s é b e n . . .
Egyszer egy családhoz érkezett, és
csodálkozott, hogy mindenki egészséges.
A feleség közölte, hogy egy edényben
hámozatlan hagymát tartanak a szobában .
Az orvos nem akarta elhinni, és kérte,
hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal.
A hagymában megtalálta az
influenza virust.
Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikróbát igy tartva
a családot egészségesen.
A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától.
Néhány éve az alkalmazottai
és sok kuncsaftja is influenzások voltak.
A következő évben több edényben
hagymát helyezettel különböző helyre a fodrász helyiségben.
Meglepetésére
senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.
Egy másik eset:
Egy illetőnek tüdőgyulladása volt
A hagyma mindkét végét
levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította
egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára.
Reggelre a hagyma
fekete lett a mikróbáktól.
A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és
utána jobban érezte magát.
Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki.
A szendvicsbe rakott hagyma is másnap
veszélyes."
"A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy
éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt
gyomorrontást epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat, hanem okoz!)
A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!"
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez egy orvosi "ponyvában" is megjelent, de nem emlékszem a könyv címére.
VálaszTörlésRégen, még a tbc idején a köpőcsészékbe is raktak fokhagymát, közismert bakteriosztatikus hatása miatt.
Mindazonáltal a hagyma befeketedése egy kicsit hülyeség. :o) Rozsdamentes villán nem feketedik, alpakavillán meg nem a mikrobák az okai.
Viszont abból senkinek nem származik baja, ha a hagymát csak frissen eszi meg. ;o)
Akkor ezek szerint nekem már többször meg kellett volna halnom :D
VálaszTörlésAzért egészen jó szeme lehetett a vizsgálódónak 1919-ben, mert az influenza vírus kimutatására alkamas elektronmikrószkópot csak az 1930-s évek végén találták fel.
VálaszTörlésLátod, Kedves Névtelen :-)
VálaszTörlésezért is jó, hogy betettem, hogy
"Nem tudni, hogy honnan ered, bárki ellenőrizte-e valóban egyáltalán.
Érdekesek az ilyen levelekben az
"egy illetővel történt",
"a fodrász mondta",
utalások."