2010. szeptember 23., csütörtök

A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ !!! (???)

... hát, ezért felelősséget nem vállalok, de ez jött a minap egy körlevélben, érdekesnek érdekes az információ, lejjebb néhány dolog meglepő, egy-kettő nem árthat, ha kipróbáljuk.
Nem tudni, hogy honnan ered, bárki ellenőrizte-e valóban egyáltalán.
Érdekesek az ilyen levelekben az
"egy illetővel történt",
"a fodrász mondta",
utalások.

Egy elgépelés van benne, azt kiemeltem piros színnel....nyilván fordítási hiba, vagy, azért van, mert annyi kézen-közön átment a levél.

Persze, lehet, hogy nyitott kapukat döngetek, és már sokan felrakták ezt a blogjukba :-)

Internetről jött gyöngyszem:

A HAGYMA

A cikk rövid fordítása:

"1919- ben amikor az influenza járvány megölt 40 millió embert (valószinü
USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon
segíteni a járvány  e l t e r j e d é s é b e n . . .
Egyszer egy családhoz érkezett, és
csodálkozott, hogy mindenki egészséges.
A feleség közölte, hogy egy edényben
hámozatlan hagymát tartanak a szobában . 
Az orvos nem akarta elhinni, és kérte,
hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. 
A hagymában megtalálta az
influenza virust. 
Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikróbát igy tartva
a családot egészségesen.


A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. 

Néhány éve az alkalmazottai

és sok kuncsaftja is influenzások voltak. 

A következő évben több edényben

hagymát helyezettel különböző helyre a fodrász helyiségben. 
Meglepetésére
senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.


Egy másik eset:

Egy illetőnek tüdőgyulladása volt 
A hagyma mindkét végét
levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította
egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára. 
Reggelre a hagyma
fekete lett a mikróbáktól. 
A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és
utána jobban érezte magát.


Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki.
A szendvicsbe rakott hagyma is másnap
veszélyes."

"A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy

éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt
gyomorrontást epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat, hanem okoz!)

A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!"

4 megjegyzés:

  1. Ez egy orvosi "ponyvában" is megjelent, de nem emlékszem a könyv címére.

    Régen, még a tbc idején a köpőcsészékbe is raktak fokhagymát, közismert bakteriosztatikus hatása miatt.

    Mindazonáltal a hagyma befeketedése egy kicsit hülyeség. :o) Rozsdamentes villán nem feketedik, alpakavillán meg nem a mikrobák az okai.

    Viszont abból senkinek nem származik baja, ha a hagymát csak frissen eszi meg. ;o)

    VálaszTörlés
  2. Akkor ezek szerint nekem már többször meg kellett volna halnom :D

    VálaszTörlés
  3. Azért egészen jó szeme lehetett a vizsgálódónak 1919-ben, mert az influenza vírus kimutatására alkamas elektronmikrószkópot csak az 1930-s évek végén találták fel.

    VálaszTörlés
  4. Látod, Kedves Névtelen :-)
    ezért is jó, hogy betettem, hogy

    "Nem tudni, hogy honnan ered, bárki ellenőrizte-e valóban egyáltalán.
    Érdekesek az ilyen levelekben az
    "egy illetővel történt",
    "a fodrász mondta",
    utalások."

    VálaszTörlés