2011. március 17., csütörtök

Kitartóan őrzi sérült barátját a cunamit túlélő kutyus





Egy japán tévéstáb fedezte föl az állatot, aki nem hajlandó elmozdulni sérült bajtársa mellől.


A tegnapi japán tévéadásokban többször is felbukkant két történet: először is a katasztrófa árnyékában is végtelenül hűséges kutyus sztorija, aki csapzott bundájával, szinte segítségkérően kullog oda a stábhoz, majd visszakuporodik egy felborult hordó tövében fekvő barátja mellé.
A második állat láthatóan nincs jól, még mozogni sem tud - a két kutyust azóta befogadták, állítólag a körülményekhez képest jól vannak.
A másik hír, ami, ha csak pár percre is, de reményt önthetett a túlélőkbe, annak a négyhónapos csecsemőnek a története, akit a hatóságok tegnap találtak meg.
A kislány 4 napja, a cunami alatt tűnt el – a beszámolók szerint az édesanyja karjaiból sodorta el az eszméletlen víztömeg, amikor egy nagyobb hullám betört a család otthonába.
A gyermekre az Ishinomaki várost elborító törmeléktengerben találtak rá, méghozzá sértetlenül. A csöppség édesanyja állítólag azóta sem tudja elhinni, hogy kislánya ennyire szerencsés volt.



Forrás:
http://www.hir24.hu/szines/231592/kitartoan-orzi-serult-baratjat-a-cunamit-tulelo-kutyus.html

5 megjegyzés:

  1. Remeg minden porcikájában...Komolyan mondom,hogy sok ember példát vehetne a kutyusról.....Jól megríkattál,de köszönöm!Micsoda félelmet élhettek át.

    VálaszTörlés
  2. Nem értem. Percekig filmezik őket, ahelyett hogy odamennének és megnéznék a másik kutyát. Micsoda lelkük van ezeknek?

    VálaszTörlés
  3. Teljesen igazad van Nyafkamacska!
    Valószínűleg azért van, mert a híradósok, lesifotósok stb. stb. egy külön "állatfaj"... ill. bocsánat, az állatokat nem sérteném meg.
    Tudod, hogy nem az a hír nekik, ha egy kutya megharapta a postást, hanem, ha a postás megharapta a kutyát... :-(

    VálaszTörlés
  4. A szívem szakad meg Japánért. Egyetértek Nyafkamacskával, nekem is ez jutott az eszembe.

    VálaszTörlés