2008. augusztus 2., szombat

Saját bloglistát

eredetileg nem akartam vezetni, gondoltam (én, a kis lusta...), hogy milyen kis kényelmes dolog, hogy Elizanikó odalára küldök mindenkit, ha jó kis blogok között szeretnének barangolni...
meg, attól is tartottam, hogy valaki meg fog sértődni, ami csacsiság, mert, ha napi szinten nem is, de előbb-utóbb az ismerősök, barátok blogjára csak elkukkant az ember, de a végén már rengeteg van, amit fel "kellene" - lehetne - szeretne sorolni az ember.

De, most mégis feladom a kényelmi szempontokat, Elizanikónál láttam, hogy be lehet úgy állítani, hogy lássam az én felsorolásomban, hogy melyikőtök mikor írt utoljára a saját blogjába... ez viszont nagy könnyebbség, de csak akkor működik, ha van nálam felsorolás... most elkezdtem, de el fog ez tartani egy darabig, majd folyamatosan kiegészítem mindig.

13 megjegyzés:

  1. Ezt ennél egyszerűbben is meg tudnánk oldani otthon, kell hozzá egy RSS olvasó, ha az meg van, akkor a mi gépünkre jelezné, ha valaki frissített.

    VálaszTörlés
  2. Öhhh, tudom, hogy egy őskövület vagyok, de majd azért elmagyarázhatnád, hogy mi az az RSS olvasó - így elsőre nagyon csúnyán hangzik ;-) s van fantáziám, hogy mennyibe fájna nekem venni egy ilyet.
    Gondolom, hogy magától az se jelezne semmit, ugyanúgy be kellene vinnem, hogy a több százer blog közül melyikek frissítésére vagyok kiváncsi - tehát időt nem nyernék vele, csak helyet :-) de, lehet, hogy tévedek.

    VálaszTörlés
  3. Elárulnád nekem is, hogy kell beállítani azt, hogy lássam mikor írtak a bloggolóim? Köszi, mélbe is jó.

    VálaszTörlés
  4. Maca, legyen nyilvános, esetleg másnak is szüksége lehet rá.
    - ELRENDEZÉS
    - OLDALELEMEK HOZZÁADÁSA ÉS ELRENDEZÉSE
    - SAJÁT BLOGLISTA SZERKESZTÉS

    ekkor a Bloglista konfigurálásában vagy,
    lejjebb a Megjelenítés cím alatt, a negyedik ablakba pipa jelet teszel, (utolsó frissítés dátuma)

    innentől fogva látni fogok, hogy egy hete, vagy 2 órája írt valaki a saját blogjába.

    Ne felejtsed el a lap alján menteni az egészet. :-)

    VálaszTörlés
  5. Hoppá! Ez új számomra,de remek ötlet! Már csak az a kérdés,hol kell beállítani? Na,kutakodom....Köszi!

    VálaszTörlés
  6. Na megint tanultam valamit! Na az RSS olvasó nekem se világos! Még a saját bloglista összeállitása számomra kérdés. Eygenlőre a kedvencekhet felvettem a linket és adtam neki nevet. Most ezeket át kell konvertálni?

    VálaszTörlés
  7. Mammka, eggyel a bejegyzésed fölött ott van, hogyan kell beállítani.
    Komórka - most zavarban vagyok, mert Neked és Mammkának már elve van (volt) listája, csak nekem nem volt.
    Elizanikónál úgy látom, hogy megvan az eredeti felsorolása, és külön van az utolsó bejegyzések, vagy hozzászólások listája (amúgy ott be lehet állítani, hogy az utolsó X darabot szeretnétek-e látni, vagy az öszeset).

    Lehet, hogy tőle kellene tanácsot kérni, hogy mi és hogyan a legcélszerűbb.

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Na, kezdek rendesen belezavarodni a dologba... most már arra sem emlékszem, hogy a Saját bloglista elnevezést én adtam-e vagy esetleg felajánlotta a "rendszer"...
    Mert, ha én adtam, akkor hiába keresitek nálatok...
    Azt hiszem sokat kell még tanulnunk ezt a blogozásos háttérdolgot... meg úgy látom, hogy mindig jönnek új dolgok, lehetőségek hozzá, amivel bővíteni és célszerűbbé lehet tenni.
    (Vagy bonyolultabbá ? ;-)

    VálaszTörlés
  10. Na én megtaláltam a saját bloglista készitését. Az a baj, hogy be kellett minden egyes blog linkjét tenni sőt megengedte, hogy át is nevezhessem. Igy pl. Te nem Mozaik vagy, hanem Juhizs. Minek tanuljak uj neveket, ha megvannak a régiek. Amit nem tudok viszont, az a dijak logóinak belinkelése. Linket kér és azt nem tudok adni. De már ez is valami, hogy magamtól rájöttem, persze a Te utmutatásod alapján!

    VálaszTörlés
  11. Köszi Zsuzsi, sikerült a Saját bloglistámat elkéazíteni, én először egy másik verzióba csináltam meg, a sima listamenüpont alatt, azt most áttettem. Pusz :)

    VálaszTörlés
  12. Komórka - linkelni én sem tudtam. A díjak logóját egyenként mentsed át a számítógépedre utána
    - Elrendezés,
    - Oldalelem kiválasztása ablak,
    - azon belül a Kép hozzáadása (képet vehetünk fel a számítógépről vagy a webről)
    - Kép saját számítógépről - tallózásra kattintással - beillesztés mentés.

    Tudom, hogy az utolsó momentumig eljutottál magadtól is, csak mások miatt írtam ilyen részletesen.

    Ha már látod a blogon oldalt a díjak logóját, akkor újra bemehetsz az elrendezésbe, és ha máshova akarod helyezni a képeket, akkor csak az egér gombjával egyenként arra a helyre húzod őket, ahol látni szeretnéd.

    VálaszTörlés
  13. Nem kell megvenni, ingyen letölthető az RSS-olvasó.

    VálaszTörlés