2009. október 3., szombat

Nagyiknak - nyugdíjas kedvezmény az Állatkertben

Minden drága - vagy majdnem minden, s nemcsak nekem.

Amikor a gyerekem kicsi (kisebb) volt és még nem volt luxus moziba, múzeumba, vidámparkba, állatkertbe menni - ergo megfizethető(bb) kategóriának számítottak, akkor sűrűbben jártunk.

Manapság jó, ha egy évben egyszer eljutok az állatkertbe, s hiába vagyok felnőtt, sőt... még mindig élvezem és hiányzik, hogy nem mehetek évente legalább 3 x vagy 4 x... :-(

Néhány éve volt (kiváltságos év!) egy évre szóló bérletem az állatkertbe, akkor vittem társul barátnőt, családtagot (abban az évben nem kellett fénykép a bérlethez, csak levágtak belőle egy-egy kedvezményesnek számító jegyet).



Amikor anyukámat is elhívtam, akkor teljesen döbbenten észleltem, hogy van valami a "második gyermekkor"-ban... az, hogy élvezte - nem lepett meg alapvetően, az már sokkal inkább igen, hogy sok évtized után kiderült számomra, hogy imádja a PINGVINEKET.

Nem tudtam róla. S, mi minden más lehet még, amit nem tudok róla...
Csillogó szemmel, rajongva nézte őket, nem tudtunk (nem is akartunk) elszakadni tőlük.
Akkor fogadtam meg, hogy minden évben elviszem, ha ilyen öröm neki...

Azóta a szobájába beszereztem néhány plüss pingvint... ;-)
- megnézettem vele a Pingvinek vándorlása című DVD-t,
- és gondosan figyelek a tv-műsorokra, hogy mikor adnak ilyen témájú filmeket :-)

Az idei látogatásunkat is megejtettük - egy napsütötte szép napon.
Sajnos, elfelejtettem fényképező gépet vinni ;-(

A pingvinek a szokásos formájukat nyújtották (tehát "tyutyik" voltak) , sikerült elcsípnünk az etetésüket is (Nagyi boldog rikkantásokat hallatott...) utána a fókák etetését - némi ügyességi bemutatóval füszerezve - szóval élmény volt.

Szerencsénkre azon a hétvégén bonsai bemutató volt (s lelkem zúga zokogott, hogy miért is nincs nálam az a fránya fotóapparátus... oly szép látványban volt részünk).

A barlangmoziban - ha jól értelmeztem ez év végéig ingyenes (tehát benne foglaltatik a belépő árában) 3D-s térhatású filmvetítés van.
Na, ezt se gondoltuk, hogy mi ketten együtt fedezzük fel ezt a vizuális élményt :-)

http://www.zoobudapest.com/ingyenes-terhatasu-mozi

Lelkesen végignéztük mindhárom filmet.

Így együtt, nem több, mint kb. 40 perc, a rövid szünetekkel együtt.

Az Állatkertben a nyugdíjasoknak szeptember 1-jétől november 30-áig kedvezményes nyugdíjas belépő van, 500.-Ft-ért a szokásos majdnem 1.300.-Ft helyett.
(Ha unokát is visznek magukkal, az viszont, ha jól tudom 890.-Ft a jelzett időszakban).

A Barlangmozi feletti Tejbüfében (vagy hogy is hívják)... meghívják a nyugdíjasokat a november végéig egy ingyenes kávéra, vagy teára is.
Persze, szólni kell, hogy nyugdíjasok.


Meg - nem árt vinni egy nyugdíjas szelvényt, vagy valami hasonló igazolás félét a pénztárhoz, ha veszik a belépő jegyet.

Szóljatok a nyugdíjas családtagoknak, nincs is szebb, mint egy kis őszútóban sétálni az Állatkertben, aki régen volt, az rácsodálkozhat, hogy az utolsó 10 évben mennyi változás történt, a szűk hely ellenére színvonalas, szép Állatkert lett kialakítva.

Búcsúzóul vettem még az állatkerti shopban egy kulcstartót, és egy hűtőmágnest... természetesen pingvinek voltak rajta ;-)

5 megjegyzés:

  1. Olyan jó kis programokat szervezel!!Régóta készülök én is az Állatkertbe, még nem láttam ilyen felújított formájában, pedig régen legalább egyszer egy évben kint jártunk.Jó lenne, ha beleférne az időbe még Martusékkal egy ilyen látogatás, de igazából ő már " minden napos.."

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó az Anyukádnak, hogy ilyen figyelmes lánya van, és Neked, hogy a lányodon kívül is van kit vinned az Álltkertbe! Én is szeretem a helyet, évente többször is megyek, az ovisokkal és már nagymamai minőségben is! Nagyon szép lett a felújított Állatkert... már nem sajnálom annyira az állatokat a rabság miatt.. :o)e

    VálaszTörlés
  3. Hasonló élményekben volt részem a hétvégén nekem is a pécsi Állatkertben. Férjem Anyukáját vittük el... hihetetlen volt látni azt a gyermeki örömöt a szemében! Sohasem fogom elfelejteni!
    Nagyon jó, hogy ilyen figyelmes Leánya van Édesanyádnak! :o))

    VálaszTörlés
  4. Drága Zsuzsa ! tudom hogy itt házalni
    kintornázni és köpködni nem szabad,
    de mivel semmi kötelezettséggel nem jár az én OSZKÁR -om a humor kategóriában a Tiéd !
    Mert megérdemled !

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy tetszett Nektek ez a "kis híradás" :-)
    Remélem, hogy megérem, hogy nagymama koromban engem is "elvisz" valaki majd oda :-)

    Christian: thx:)

    VálaszTörlés