2018. február 14., szerda

Mesés világ

"Mondakutatók szerint a különböző népekre jellemző számok jelennek meg saját népmesei-és mondaköreikben. Nálunk jellemzően a 3-7-9-es számok bűvköre lelhető fel.

 A hármas szám igen erős, összetett jelentéstartalommal bír. A test-lélek-szellem hármasságára ugyan úgy utal, minta a Szentháromságra, valamint a múlt-jelen-jövő összefüggéseire. Ezáltal egyben a kiegyensúlyozottság és harmónia jelképe is. A cselekvés szintjén a hármas szám hordozza a kettő találkozásával létrejövő harmadikat, tehát magát a teremtést, alkotást, eszmék megvalósítását. A Tarotban a hármas a Császárnő, és a Világ lapok száma."

Forrás:
 http://www.noiportal.hu/main/npnews-27231.html
 -.-

Miközben a gasztroenterológiai szakorvos ecseteli az eljövendő vastagbéltükrőzéses vizsgálatra való felkészülés csodás elemeit - amúgy is tele van az ember fehérneműje már a gondolattól is - közlik velem, hogy jó lenne, ha hoznék egy kísérőt is, úgy könnyebb hazamennem majd.

Majd a doki végigméri nem éppen modell alkatomat és közli félmosollyal, hogy nem feltétlenül szükséges, mert nekem egészen jó a fizikumom.
(Na, ilyen finoman se fogalmazták még meg azt, amit a tükörben látok és mérlegre állva is).

Igen sajnálatos tény, hogy közben a szemem ide-oda kalandozik a szobában, még azt se mondhatnám, hogy "lányos zavaromban" - mikor döbbenten észlelem hogy egy jó nagy papír ki van ragasztva a falra a telefon mellé.

PIROS HATALMAS NAGY SZÁMOKKAL

"    3 3 3.  mellék

újraélesztés és elsősegélynyújtás "

mit mondhatnék... mesés világ...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése