2011. április 16., szombat

Ma; szombat délután - SÍRHELY KILÁTÁSSAL - nincs esküvő, csak temetés :-)


Ha egy szórakoztató romantikus vígjátékot szeretnél - némi morbiditással fűszerezve - és nem láttad még, akkor ne hagyjad ki ezt a filmet.
RTL Klub 16.30-kor - és persze félórával előbb menj oda, mert a kereskedelmi csatornák előszeretettel NEM tartják be a filmek kezdési időpontját.
Kár lenne néhány percet is kihagyni belőle ;-)

Nem mellékesen: remek színészek szerepelnek benne.

A Csokoládé című film elvetemült polgármesterét alakító művész itt teljesen más karaktert játszik; aki nem tudja, hogy mi a színészet lényege, itt összehasonlíthatja a két szerep adta remek lehetőség kiaknázását.
Jól látszik, hogy mennyire nem jó, ha egy színészt beskatulyáznak (csak negatív, csak pozitív szerepkörbe).

Nem találtam jó bejátszást a Sírhely kilátással című filmről a youtube-n, valahogy nem adja vissza igazán úgy, hogy vonzzó legyen, például nem látszik, hogy van benne bizony-bizony igen fontos dolog:

szerelem, szerelem, szerelem.... :-)

http://youtu.be/bXhDTZX0cWk


"Boris (Alfred Molina), a temetkezési vállalkozó, mindössze két dologról álmodott fiatalkorában: a táncról és Bettyről (Brenda Blethyn). Betty titokban viszonozta a szerelmet, azonban apja óhajára egy aranyásóhoz ment férjhez. Boris is búcsút mondott álmainak és átvette a családi vállalkozást. Boris és Betty már nem épp fiatalon, újra találkoznak. Betty anyósának temetését készítik elő, s a régi szikra újra lángra lobban. Boris rájön, hogy a közöttük lévő kölcsönös szerelem előtt egyetlen akadály áll: Betty házassága. Elszántan arra, hogy végre boldogok lesznek, elhatározzák, hogy megrendezik Betty látszólagos halálát és együtt megszöknek."

"Csemege a film, helyzetkomikumokkal, szürreálisan kifordított, mégis nagyon valóságos világgal."
Kritika:
PORT.hu, 2004. november 10.: Cherchez la femme!

"Igazi sztárparádé a film. A temetkezési biznisz konkurenciaharcában bukkan fel Christopher Walken is a filmben, ő alakítja a konkurens, nagyra törő tervekkel megáldott Frank Featherbed-t. Elképzelései merészek, a néző azon tűnődik vajon tényleg bolond-e a figura. Walken a tőle megszokott módon alakít, játéka sehol sem mesterkélt, igazi színészóriás a filmben, már jelenléte is hátborzongató a vásznon."

;-) ;-) ;-) 

2 megjegyzés:

  1. Köszi az ajánlót! Szeretem az ilyen filmeket! :D

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az értékes info Ön által megadott juhizs.blogspot.com. Én könyvjelzők blog és ellenőrizze újra itt rendszeresen. Biztos vagyok benne fogok tanulni sok új cucc itt! Sok szerencsét a következő!

    VálaszTörlés