2008. december 27., szombat

2008. december 27.

kint a kertben...







aztán lekaptam a rózsaszínű szemüvegemet, és sokkal kevésbé romantikus hangulatban össze szedtem kb. 5 kg. kutyigumit... :-(

Elvetemült kerthasználók:



éhenkórász tolvajok, az egyikük félig gyógyult alkoholista... pfuj...

;-) ;-) ;-)

családtagom tanácsára (mivel, hogy leépülőfélbenvagyokigennagyon, hát bekapcsoltam a helyesírás ellenőrzőt... felszólított rá, hogy azt, hogy "kg" javítsam át KGB-re... hümmm... ezek tudhatnak valamit...)

10 megjegyzés:

  1. Nálad ott a tavasz? Errefelé is ragyog a nap.Szegény virágok,majd fognak még fázni.:(

    VálaszTörlés
  2. Épp karácsony előtt kértem meg a Fruzsi lányom, hogy fényképezze le a kertünkben a "sárga kisvirág" nevű -ugyanis halvány gőzünk sincs hogy hívják, árok partján szedett- virágot.Teljes pompájában virágzik!! vajon tavasszal mit fog csinálni?? A barkánk is teljes "rüggyben"...most meg állítólag jön a hideg :(
    A két kuty büntiben van a faltővében?? ;)

    VálaszTörlés
  3. Óóóó, hóvirág ! Ez most már nyílik nálad??? Hihetetlen ! Én vettem egy cserép krókuszt, hátha kinyílik... de úgy tűnik, bepaliztak, ebből nem lesz semmi... Vágyom már a tavaszra !

    VálaszTörlés
  4. Bizony nyílnak, ma délelőtt készült képek.
    Igen, furán nagy rügyek vannak mindenütt, lehet, hogy ennek még böjtje lesz, mondjuk január közepén - végén a HÓ ALÓL szokott már ez a hóvirág kikukkantani, de ilyen korán még soha...
    Igen, attól tartok, hogy nem fogok idén (sem) kimaradni a hólapátolásból... :-(
    A krókusz még kinyílhat, az én krókuszaimnak némelyike már zöldell, holott a szabadban is csak mondjuk 2,5 - 3 hónap múlva kellene virágozniuk.

    VálaszTörlés
  5. Körmi - a két kutyról az egy tavaszi fotó, ahol éppen rajta lettek kapva, hogy a "tilosban" napoznak éppen, olyan helyen, ahol nekik nem szabadna (amúgy jácintok, krókuszok helye, azok nem kedvelik, ha popsit helyeznek rájuk ;-)

    VálaszTörlés
  6. Hát ez félelmetes ! Akármilyen szép,inkább elszomorít.Szeretem az évszakok rendjét:a nyár legyen nyár,a tél legyen tél.Itt semmi ok panaszra.Minden fehér,-15 fok,ahogy kell.

    VálaszTörlés
  7. Katafolt - azért is fotóztam le, mert ilyen korai dologra nem is emlékszem még, a középső fotó, ami nem jól sikerült, az egy bokorról készült, ami "hamis" birs-féle (egyébként ehető) és azon is kinyílt egyetlen virág.
    Persze, hogy nem jó ez, nem normális dolog.
    De, bevallom, hogy azért azt a - 15 fokot se szeretném, ami ott van nálatok, én kiegyeznék -5 és -6 fokkal is ;-)

    VálaszTörlés
  8. Szegény kis virágok, ha majd jön a fagy rájuk :o(
    Nálunk is virágzik a japán-birs - azt hiszem így hívják ezt a rózsaszín virágú bokrot. :o)

    VálaszTörlés
  9. Összezavarodtak az évszakok. November elején még virágzott a sivatagi szekfű, most meg duzzadnak a rügyek az orgonafán. Aztán majd jól lefagynak :-(

    Olyan édes kicsike kutyikáid vannak. A jácintok vígan virágzanak a popóik alatt :-)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szeretem ezt az egyszerű, de csodálatos kis növényt, a hóvirádot. Annak idején, mikor még lehetett kapni, és nem volt védett, mindig az elsők között vettem egy csokorral anyukámnak.
    Hogy bírták a hóvirágaid a ma reggeli hideget?

    VálaszTörlés