2010. január 2., szombat
Sütőtök textilben és a konyhában - kinek melyik jut ;-)
Verocska sütőtök "tortája"
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 20 dkg cuor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg dió vagy mandula
- pici só
- 1 sütőpor
- 5 db tojás
- 6 db szegfűszeg
- szerecsendió és gyömbér (ízlés szerint)
A tököt apróra vágjuk, a szegfűszeggel, szerecsendióval és a gyömbérrel, sóval puhára főzzük és utána turmixoljuk.
Az 5 tojás sárgáját a cukorral simára keverjük, a tököt, darált diót, lisztet hozzáadjuk, összekeverjük.
A tojások fehérjét habbá verjük és finoman összekeverjük az egész masszával.
Tepsibe sütőpapírt rakunk, megkenjük kicsit.
A tészta tetejére tökmagot szórunk - megsütjük.
(Nagyon fincsi! Még azok is kedvelik akik általában nincsenek oda a sütőtökért ;-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia Zsuzsa! Először is BUÉK.
VálaszTörlésÉn ma sütöttem, természetesen csak szeletelve naturban.Tetszik a varrott tök is. A torta biztosan finom. Üdv: Marika