2010. január 2., szombat

Sütőtök textilben és a konyhában - kinek melyik jut ;-)




Verocska sütőtök "tortája"



Hozzávalók:


- 1 kg sütőtök
- 20 dkg cuor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg dió vagy mandula
- pici só
- 1 sütőpor
- 5 db tojás
- 6 db szegfűszeg
- szerecsendió és gyömbér (ízlés szerint)



A tököt apróra vágjuk, a szegfűszeggel, szerecsendióval és a gyömbérrel, sóval puhára főzzük és utána turmixoljuk.



Az 5 tojás sárgáját a cukorral simára keverjük, a tököt, darált diót, lisztet hozzáadjuk, összekeverjük.
A tojások fehérjét habbá verjük és finoman összekeverjük az egész masszával.

Tepsibe sütőpapírt rakunk, megkenjük kicsit.
A tészta tetejére tökmagot szórunk - megsütjük.

(Nagyon fincsi! Még azok is kedvelik akik általában nincsenek oda a sütőtökért ;-)

1 megjegyzés:

  1. Szia Zsuzsa! Először is BUÉK.
    Én ma sütöttem, természetesen csak szeletelve naturban.Tetszik a varrott tök is. A torta biztosan finom. Üdv: Marika

    VálaszTörlés