2010. április 10., szombat

...a Pápára várva...

Amikor anno Magyarországra jött II. János Pál pápa, akkor nagy hirtelen kimeszelték hófehérre a Mexikói úti aluljárót - világos lett, szép, a biztonság illúzióját keltve, ha későn este ott kellett közlekedni.

Előtte vagy egy évtizede már kriminális állapotban volt.

A jelen;











Most... várunk ... - újra - várunk...

:-(

4 megjegyzés:

  1. Én is szoktam arra járni és félelmetes látványban van részem. Miattam viszont nem fogják kifesteni, jöhetne megint a Pápa! :D

    VálaszTörlés
  2. Ne is mond , arra járok a fiamékhoz Palotára, mi tagadás félve .
    Mindig lóhalálában vágtatok heves szívdobogással keresztül.
    A szagot azt nem is említem.........

    VálaszTörlés
  3. Pont ma délelőtt volt az MR-en egy összefoglaló riport a graffitizésről. Ma már nem dicsekednek a "műveikkel", mert az azonosítható falfirkákat regisztrálták és amikor elkapják őket az összes rongálásért egyszerre perelik őket és így már nem nevetséges összegek jönnek ki az okozott kárra. Ergo, le is ültethetik a kis gernyókat! :o)

    Ami szomorúbb, azt is mondták, hogy Európa legösszefirkáltabb nagyvárosa vagyunk az eddigi szabályozás hiányosságai miatt. :o(

    VálaszTörlés
  4. Múltkor elkaptak azt hiszem 2 v. 3 falfirkáló fiatalt, megbilincselték őket a rendőrök és elvitték.
    Nyilván eljárás indul ellenük, de míg nincs elrettentő példa - ítélet valóságban is - addig nem hiszem, hogy van visszatartó erő.

    Részemről azzal büntetném őket, hogy x óra közmunka keretében kötelesek legyenek falfirkákat eltakarítani, biztos nem lennék olyan lelkesek.

    A rombolás az mindig könnyebb, mint a helyrehozatal.

    Az még külön fura nekem, hogy gyakorlatilag erre a "hobbira" kemény pénzeket költenek, tudtommal több ezer forintot is adott esetben.

    VálaszTörlés