2011. április 10., vasárnap

"Törpügyek" - avagy az ártatlanság elvesztése

Vasárnap reggel lévén ügyelek rá, nehogy lemaradjak az éppen aktuális forma 1-es futamról - elvégre az én koromban már megbecsüli az ember, ha délelőtt néhány órácskát együtt tölthet 20-22 fiatalemberrel.... ;-)

Tv bekapcs, még a korai gyermekműsorok mennek; Törpilla éppen átviharzik a képernyőmön miközben magából kikelve ordít:

POFA BEEEE !!!!

Teljesen döbbentem próbálom meg a csipáimat kidörzsölni a szememből - ébresztőnek kávé helyett is jó volt a kék-fehér szőkeség....

Istenem.... hát, MÁR TÖRPILLA IS ???


Egy világ omlott össze benne, próbálom egy kupacba seperni a darabkáit...

Látom lelki szemeimmel, hogy a beidomított óvodások  - hogy ne zavarják a szülőket - simán megnyomják a tv gombját egy kis reggeli ébresztőért és szórakozásért... és erre tessék...

Az ember azt hinné, hogy törpéknél még minden rendben van, semmi veszélyforrás utódaink lelki épülésével kapcsolatban - elvégre nem félig gépnek álcázott bújtatott szőrös-ember hibridekről van szó, akik harci gépekként száguldoznak ide-oda, megtévesztve gyerkőceinket, mi szerint igen, ha leugrunk a háztetőről, akkor azt túl is lehet élni...

Persze, utólag kiderül, hogy Törpilla teste rendben van, de személyiségjegyei torzulásában benne van a gonosz Hókuszpók mocskos keze... na, de ez már mit se változtat azon a tényen, hogy az ifjú korosztály szókincse megint bővült.

Bár, lehetséges, hogy hiába is vannak berzenkedéseim, hiszen emlékszem rá, hogy miközben anno a Garay tér és utca két kocsmája között megtéve a távot a bölcsöde felé, hát utódom nemes egyszerűséggel, (mindenféle előzmény nélkül) közölte velem sacc/kb 23-24 éve; hogy hülye vagyok.

Szó se róla, tulajdonképpen nem tévedett nagyot, ezt hátralévő életemben igen sokszor sikerült bizonyítanom.

Viszont megerősítve látom bősz elhatározásomat, hogy minél több dvd-t kell venni, s majdani unokáimnak olyat berakni a fránya készülékbe, amiről tudjuk, hogy teljesen rendben van.

Mitől érzem úgy, hogy naiv vagyok, és a KINTI világ úgyis gondoskodni fog róla, hogy utódaink minél előbb tisztában legyenek sok dologgal, persze, elég ehhez az is, hogy - nem lévén süketek és vakok - simán csak végig nézzenek egy tv-híradót.... :-(

2 megjegyzés:

  1. Arról ne is beszéljünk, amikor a másik gyerek SZÜLŐJE, BÜSZKÉN a saját gyerekére rondít bele a máséba.
    Az, hogy a kis ovis gyerekem előtt fennhangon mondja, hogy BEZZEG az ő gyereke már tudja, hogy nincs Jézuska (?) talán a legkevesebb . (?)
    Amikor azonban egy gyerektől az oviban megtudtam, hogy a vízilónak a micsodája hány kiló és mennyi mi van benne,és amiből akár egy decit(erre rímel a "mi van benne") is kaphatok, háááát.

    VálaszTörlés
  2. Drága Zsuzsa !
    Én öt ifjú titánnal edzem magam :-)
    Ismerős vagyok a szörnyek világában, a másik bolygóról jött három szemű rakéta ujjú borzadályok seregében, vannak képesség kártyáim, és órákon keresztül tudnám sorolni még a nagymamaként szerzett ismereteimet.
    Hogy mi nyugtat meg ? Az olyan pillanatok mint a mai reggelen is történt.
    Csabi unokám azt mondja : Mama mond el azt amikor a cinegének nincs cipője:-)
    És akkor ez lélek simító , szörny és vulgáris beszéd felejtő pillanat.
    Ezért érdemes kitartani !

    Ja én már nem nézek híradót sem , az nekem árt !!!!!

    VálaszTörlés