2009. május 6., szerda

Mikor Nagy Vöri ma reggel

az ágyam közepén landolt - hát, erőteljesen úgy éreztem, azért ez már mégiscsak túlzás.Voltak azért bizonyos előjelek, mikor éjszaka megjelent a nyitott ablakban, érdekődve bekukkantott - én elkövettem azt a hibát, hogy teljesen felvillanyozódva kedvesen tájékozódni kívántam hogyléte felől, mire ő totálisan komolyan véve a dolgot - hát tappancsaival közelebb lépvén, már a belső párkányon nézelődött,miközben mirigyeivel bekente az ablak oldalát...

Távozása után csekély tíz perc múlva mérhetetlen maró hatású bűz lepte el a szobámat... a fránya megjelölte a területének (ezek szerint BELSŐ) határait.
Kb. félóráig szagolom, nem segít semmi, se huzat, se spray fújása - s, elmerengek, hogy mi is jöhet még.
Mikor nagy nehezen átmentem annak idején a matek érettségin, akkor azért azt hittem, hogy túl vagyok már minden sorscsapáson...Féléven belüli felhozatal:

1.sz. jelölt - Nagy Vöri, (eléggé macsó)

2.sz. jelölt - Jumurdzsák Vöri, (kicsit enyhébben macsó, valószínűleg macsóságának egy darabkáját a félszemével együtt elveszítette, bár, büszke harc közepette)

3.sz. jelölt - Foltos Vöri, (az elegáns, fehér zoknija és előkéje van) - kezdő versenyző

4. sz. jelölt - Bátortalan Teknőcke - szerencsétlenül kezdő versenyző, lehet, hogy még szűz - elképzelhető, hogy még csak a kukkolás szintjén van megrekedve, leselkedése viszont gátlástalannak mondható.


Az érdeklődők a kert zártabb (beépített részében) esőtől védett helyen gyülekeztek. (dekkoltak)

Családtag becsmérlő hangon közli átlag naponta 4 alkalommal, miszerint ez olyan SZÁNALMAS ;-)Amúgy, a maguk módján mind jól néznek ki (még Jumurdzsák Vöri is, nem baj, hogy félszemű, tudjuk, hogy hímnemű egyednek nem kell feltétlenül szépnek lennie, ha egyéb, értékes tulajdonságokkal rendelkezik).
Ha én macseklány lennék, mindegyikük tetszene, helyeskék.
(khm.... kuuuuuurv@@@@@...)

Órákig (napokig...) tartó, külső szemlélődő által értelmetlennek tűnő várakozás talajon, polcon, szekrénytetőn, s néha a nőstényt közre fogva, aki félig megszeppenve, ám, de mégis érdeklődve csücsül a hímgyűrű közepén...

Jelzem, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül állandó, ingyenes kórus lép fel a kertemben...Mostanában úgy tűnik - őszhöz képest - hogy mintha Nagy Vöri lenne a főbefutó,


avagy kisajátítja negyedévente a cicánkat.
Az év többi szakaszában a hárem többi tagját látogatja.

Furcsa hangok jönnek az ágyam alól...

A panaszos nyafogásból nem derül ki, hogy milyen nemű egyed bocsátja ki magából.


Már kezd eluralkodni rajtam a pánik, idegen kandúrokat hajkurászok a szobámban, miközben már a buszon kellene lennem a gályahely felé.

Ahogy haladunk az időben, az én cicám egyre mocskosabban nézz ki, a bundájának eredetileg fehér részei enyhén szürke színt öltenek magukra. (Hol hentereghet???)
S, vajon a szexuális vonzerő a kosszal együtt nő-e.... ;-)


Mikor Nagy Vöri ma reggel az ágyam közepén landolt - hát, erőteljesen úgy éreztem, azért ez már mégiscsak túlzás !!!

14 megjegyzés:

 1. "4. sz. jelölt - Bátortalan Teknőcke" Amennyiben a teknőc a színére vonatkozik, akkor ő semennyire nem macsó. A tekik genetikai okokból mind csajok :-)

  VálaszTörlés
 2. Deee, teknőcke is kandúr! Nem 3 színű tarka,hanem olyan teknőcös! Valószínüleg mást hívunk teknőcösnek:)

  VálaszTörlés
 3. Na szóval ilyesmi, ami nekünk teknőc:
  http://talaltcica.org/talaltcicaorg/wp-content/uploads/2008/10/p5010384-081001.jpg

  VálaszTörlés
 4. Akár fiú, akár leány, nagy kukkoló volt a lelkem ősszel... :-)

  VálaszTörlés
 5. Én is úgy tudom hogy a trikolorok
  a ránézésre nőstények.
  Igaz nem régi macskás vagyok.
  Csak úgy cca:55 éve van macskám(im).

  VálaszTörlés
 6. Ez maga nemében egy macska bordély, ahol a fiúk árulják bájaikat az egyszem nősténynek!
  Amúgy köszönöm neked a reggeli jó hangulatomat! :) Mikor bejöttem, még nem volt ilyen jó :(

  VálaszTörlés
 7. :o)) Veled vidáman indul a nap!

  VálaszTörlés
 8. Nagyon ritkán, néhány ezrelékben előfordul a tekik közt fiú. Ők viszont terméketlenek.

  VálaszTörlés
 9. az én lánycicám is megvan műtve... kiscicák nincsenek, akció van... ;-) lehet, hogy a kisteki tényleg csak egy nézelődő (tudod, nézni szabad...)
  A tekitől a kandúrok nem akartak semmit egyébként, olyan volt a szemükben, mintha ott sem lenne, azért gondoltuk, hogy ő is hím, csak bátortalan.

  VálaszTörlés
 10. A kandúrok a tüzelő nőstényektől akarnak valamit. Ha meg van műtve a cicád, akkor a kandúrok rá se kéne, hogy bagózzanak.
  Lehet, hogy a kis teki már vemhes is, azért nem piszkálják?

  VálaszTörlés
 11. Láttam már "akciót" az enyimével... állítólag ritkán van ilyen, de néha előfordul... két éve van megműtve legalább és évente x-szer gyűlekeznek mégis a kandúrok, lesoványodnak és ülve alszanak a fáradtságtól, de kitartanak...

  VálaszTörlés
 12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 13. A teki egy nagy busafejű kandúr,ezért kizárt, hogy vemhes:) Ő is gerjedt Sacira, egészen biztosan hím. Valahol van róla is fotó, meg fogom keresni.Mint fentebb linkeltem, mi nem a tricolor macskát hívjuk itthon teknőcnek, szóval nem kell hogy lány legyen! És az ivartalanított macska is tüzelhet, ennek anno utána néztem, már nem emlékszem pontosan, de a lényeg, hogy valamitől még termelődhet neki hormon.

  VálaszTörlés
 14. Juhizs!Ha a kandúr területet jelöl, nincs más dolgod, mint Te is megjelöld a másik oldalról. Nem biztos hogy oda tudsz célozni, de ha illatanyagodat egy edénykébe felfogod, és bespriccolod vele, akkor a dolog meg van oldva.

  VálaszTörlés