2010. augusztus 14., szombat

A túró és a ribizli "házassága" :-)

Amikor ifjú koromban (bár, már felnőttként) életemben először csináltam almás rétest (értsd: kész réteslapból ;-) és boldogan toltam édesanyám elé, akkor ő átszellemült arccal megkóstolta és a következő volt a reakciója:

- nagyon jó... tényleg... DE, MI EZ?

Nos, azóta is ilyen nagyonjóténylegdemiez kinézetű réteseket csinálok, már, ha rávetemedek ... ;-)

Velem ellentétben egy családtagom viszont készített túrós-ribizlis rétest...



Ugye, a meggyes verzió persze, hogy ismert, de én még nem ettem sehol ribizliset...

Mit mondjak, mennyei volt, az édes és savanykás íz békésen megfért egymás mellett... sőt, különleges volt.
Remélem, hogy máskor is kapok belőle !!! ( ??? )

Egyetlen hibája azért van.
Mint hallottam; a levegővel való találkozás nem tesz jót neki, párolog tőle.
A reggeli időpontban még 30 cm-es tekercs késő dulánra 10 cm-esre zsugorodik.

Így van ez, hát - sajnos.
:-) :-)

2 megjegyzés:

  1. Romlandó !!!
    "Na ne ám má", hogy megromoljon az a 10 cm

    VálaszTörlés
  2. Nem csodálom, hogy párolgott, már a kinézete alapján is ínycsiklandó :))

    VálaszTörlés