2009. december 9., szerda

Az ember tragédiája - minden "lila köd" nélkül...

A minap meghívtak egy színházi előadásra.

S, bár Madách művét már sokszor láttam, többféle feldolgozásban is, nagyon örültem, hogy elmehettem - ritka kincs a színházba járás.

Az Evangélium Színház, mely a fennmaradásáért folytat küzdelmet - ahogy sok; lelkünket ápoló intézményünk szintén - ezzel az előadással akarta felhívni a figyelmet helyzetükre.
(Lásd lejjebb az "Előadás taglalásában..." )

Élmény volt ez az este - Madách költeményének hagyományos értelmezése köszönt vissza a színpadról - jó színészekkel.

Bebizonyítva, hogy remek előadást lehet rendezni úgy is, hogy kicsi a statisztéria, kevés a költségvetés, jelzés értékűek a díszletek.

Nagy találmány volt a kosztümök megoldása, fehér ruhákra színenként jelzésértékűen lettek más ruhadarabok felvéve - tökéletes megoldásként.

Részemről - a többi szereplőt nem kisebbítve - de, legjobban a Lucifer szerepében fellépő Kárpáti Tibortól voltam a legjobban elvarázsolva... az a hang... a gesztusok... a mimika...

A nagy sikerre való tekintettel - januárban még beiktatnak két előadást.

Lásd a részleteket a honlapjukon.

http://www.evangeliumszinhaz.hu/

Mikor a Duna Palotába (Bp.V.,Zrínyi u.1.) menet kicsit elméláztam a Vörösmarty téren... a csodás kivilágított kavalkádban..., ahogy a kis színpadon a tér sarkán egy együttes reneszánsz zenét játszott és korabeli ruhákba öltözve fiatal pár táncolt... már éreztem, hogy különleges lesz ez az este.

Ki hitte volna, hogy ennyire.



Ha egy hagyományos Madách értelmezésre vágytok és módotokban áll, akkor nézzétek meg ezt az előadást.
Esetleg januárban 23-án, vagy 24-én délután.

5 megjegyzés:

  1. Szomorú...
    Milyen volt vajon a Nemzeti-beli nyomasztó előadás? (Ebből is látszik, hogy sajnos nem vagyunk színházba járó emberek:( )

    VálaszTörlés
  2. Julcsi - én is csak tv-ben láttam,... hát... láthattad telibe Ádám szaporító szervét... és nagyon modern előadás volt mindenféle értelemben... a többit a fantáziádra bízom.
    Ja, és nagy volt neki a költségvetése - ellentétben az Evangélium Színház kevés pénzből létrehozott remek előadásával.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök,hogy színházban voltál és ilyen remek előadást láthattál.Ellentétben velem,aki tegnap színházban volt ,délután 5 óra,tele gyerekkel a nézőtér és a Játék a kastélyban darab első felvonása enyhén szólva erotikus volt,de inkább annál is másabb.:(
    Szóval jó lenne már egy építő jellegű darabot látni.Köszi!
    Ők azonosak a Bárka Színházzal?

    VálaszTörlés
  4. Mammka nem azonosak a Bárkával.
    Ők az Evangélium Színház - szerintem nekik nincs állandó helyük, érdemes elnézni a honlapjukra, van ott galéria is fotókkal.

    VálaszTörlés
  5. Thanks for the erdekes informacio

    VálaszTörlés