2012. január 23., hétfő

... én már nem leszek többé Gödörben... :-(

"Kedves Barátaink!

A Gödör Klub nem működhet tovább az Erzsébet téren 2012. február 1-től. Kilenc év után két hetet kaptunk a levonulásra. Ami az Erzsébet téren működik majd, nélkülünk, az már nem a Gödör Klub lesz.

A 2002-ben pályázat útján megbízott Gödör Klub közpénzek nélkül, önfenntartóan működött és kulturális értékeket támogatott. Egy összművészeti és közéleti agora volt.

Működésünkkel a döntéshozók elégedettek voltak, a koncepciónkat követendőnek tartják. Most mégis úgy döntöttek, mennünk kell. Döntésüket nem indokolták.

Az eljárást tisztességtelennek és jogszerűtlennek tartjuk.

Felszólítjuk a döntéshozókat, hogy írjanak ki pályázatot az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park működtetésére!

Az Erzsébet téri Kulturális Központ működtetésének pályáztatásáért írt petícióhoz a Gödör Klub büféjében nyitvatartási időben, vagy a Gödör Klub weboldalán (http://godorklub.hu/peticio) lehet csatlakozni!

További információ a Gödör Klub oldalán olvasható >>

Gödör Klub - Erzsébet téri Kulturális Központ és Park
1051 Budapest, Erzsébet tér
Tel: +36 (20) 201 3868
Web: www.godorklub.hu; www.vilagveleje.hu
E-mail: info@godorklub.hu"

Forrás: Gödör Klub hírlevele

"A döntéshozók január 17-én reggel telefonon közölték, hogy január 31-ig maradhat a Gödör Klub az Erzsébet téren – miközben a Gödör Klub tájékoztatása nélkül megtartották a Design Terminálban a sajtótájékoztatót az új programszervezővel.

Tájékoztatásunk szerint a Design Terminál a Sziget Iroda vendéglátóipari cégével fog szerződni – amit közbeszerzési eljárás nélkül nem tehetne meg. A Terminál a programszervezéssel Muraközy Pétert, a Sziget Iroda egyik programvezetőjét bízza meg.

A Gödör Klub stábja értetlenül áll a helyzet előtt. A Gödör Klub működésével kapcsolatban kritikák nem hangzottak el, sőt elvárásként fogalmazódott meg, hogy az Erzsébet téren a Gödör Klubhoz hasonló kulturális központ működjön tovább.
Egy működő hely népszerűségét kihasználó, saját koncepciót nélkülöző működtetésre való felkérést a Gödör Klub stábja inkorrektnek és tisztességtelennek tart. A döntéshozatali eljárás etikusságában csalódva költözik és folytatja máshol független és pártpolitika-mentes összművészeti tevékenységét."

Forrás: Gödör Klub honlapja

1 megjegyzés: