2016. augusztus 16., kedd

A golf - és a történelem

A golf az "úri huncutságok" közé tartozik az én elképzeléseim szerint.

Drága felszerelés (ami jó "eszköz", az nem igazán olcsó más sportok esetében sem).
( A érvényben levő golfszabályok szerint egy játékos legfeljebb 14 ütőt vihet magával a golfpályára. Mit mondjak... cipőből is örülnék ennyinek, már, ha kapnék a lábamra kényelmes cipőket, ami ritkán fordul elő... ;)

Sejtem, hogy a munkásosztály képviselői ritkán űzik...khm... ütik el a golflabdát.

Bár; a Wikipédia szerint "a felszerelés és a játék költségei nem drágábbak, mint például évente egy egyhetes síelésé".

Ez a labdajáték nagy hagyományokkal rendelkezik, a játékosok számát világszerte 50 millióra becsülik. (Vagyis... az én fogalmaim szerint mégiscsak egy "úri huncutság" :)

A golf története Magyarországon:

A játékot 1902-ben Andrássy Géza gróf mutatta be, a fővárosi Lóversenypályán.
A 20-as évekre a hazai golf az európai élvonalba emelkedett, a jól képzett férfi és női játékosoknak köszönhetően, akik számos egyéni és csapatversenyt nyertek külföldön is.

1952-re a golf politikai okokból nemkívánatos sporttá vált. A golfélet újraszervezése a 70-es évek közepén kezdődött meg.

 1989-ben megalakult a Magyar Golf Szövetség.

Ami érdekesség még a golf kezdeti időszakából, hogy unokatestvére I. Erzsébet által lefejeztetett Stuart Mária első férje, Ferenc halála után sokat golfozott.

Ezért I. Mária skót királynő tekinthető az első ismert női golfjátékosnak. 

(a fentiekből természetesen nem azt kell leszűrnünk magunknak, hogyha elválunk, netán özvegységre jutunk, akkor kötelező golfoznunk, illetve, hogy le fognak fejezni minket... ;)

 Forrás: 
https://hu.wikipedia.org/wiki/Golf

Búcsúzóul tekintsük meg (nem kötelező jelleggel ;)  Kevin Costner popóját golfozás közben :) Képtalálat a következőre: „kevin costner golf”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése