2008. október 14., kedd

Az átmenet, mint végleges?

Nyáron baleset volt a környékünkön. Jött haza a családtagom és mondta, hogy "eltűnt a buszmegálló!..."
Na, gondoltam, baleset ide, baleset oda, biztosan túloz.
Hát, nem. Amikor legközelebb mentem, látom ám, hogy - bár én azt hittem, a buszmegálló táblája tűnt el, de nem, hanem a pavilon az összes ülőkéjével egyetemben.
Viszont nagyon randán ott árválkodtak az eldeformálódott fémlábak nyomai.
Nem lehetett szimpla kis baleset, ha felszaladt egy (két?) autó a pavilonba, ami totál eltűnt utána...
Az ember meg azt hinné, hogy ott viszonylag biztonságban van...

Eltelt egy-két hét, éppen gondolkodtam, hogy írni kellene valahova, ne hagyjanak már minket pavilon nélkül - sok az idős ember a környékünkön, közel van a temető (ez most morbidul hangzik talán, de nem úgy szántam) és ők sűrűn mennek oda látogatóba, hát nem mindegy, hogy tűző napon, esőben stb. mennyit ácsorognak.

Egy reggel látom ám, hogy szakipari Mekk Mester az új pavilon még szereletlen alkatrészei közepette tízóraizgat.
Egyből le is rohantam, mindenféle keresztkérdéseket feltéve neki... nem részletezném... jól eltársalogtunk (?)... vagy inkább csak én.
Boldogan távoztam - lesz pavilon.

És lőn...
Mondjuk az részletkérdés, hogy modernebb, mint a régi, bár ne lenne modernebb... az egyik széle mindössze kb. 1 -1,5 cm csík, mellette az üveg teljesen átlátszó (nincs rajta reklámfelirat, ami feltűnő lenne) - ha szerencsétlenül szállunk le a buszról és netán megbotlunk, hát lazán a fejünkkel landolunk a fémen... jobb, ha nem veszem elő az élénk fantáziámat, hogy milyen variációs lehetőségek esélyesek.

Ami viszont reggeli félkómás állapotomból felébresztett, az az utolsó képeken látható megoldás.
Mivel pedig azóta eltelt már közel két hónap, hát bizony úgy tűnik, hogy végleges megoldásnak gondolta a Mekk Mester...














Helyszín: FÖLD ! Európa - Magyarország - Budapest - Szentmihályi út

(na, jó, persze, tudom, hogy bolygónk számos pontján nincs is buszmegálló, sőt, van, ahol még buszt se láttak soha, mégis leélik az életüket... de, valahogy mégis... )

5 megjegyzés:

  1. Nekem maga a megálló tetszik,a lába már kevésbé :-(
    de ez olyan jellemző!sajnos

    VálaszTörlés
  2. A lábától, ha eltekintünk, akkor semmi bajom nem lenne a megálló látványával, de, a jobboldali rész, ahol csak üveg van és nincs reklámsáv, az túlságosan keskeny, tényleg alig látszik, ha szemben állunk vele, ráadásul, ahogy a busz megáll, általában ott van az ajtó is, amennyiben megbotlassz, akkor fejjel neki, és gondolj rá, hogy mondjuk elmúltál 80 éves..., nem jól látunk, nem jól hallunk, viszont tudunk repülni... ;-(

    VálaszTörlés
  3. Lelki szemeim előtt azóta is az a kép lebeg, amint szíven döfök valakit egy varrótűvel a vonaton.
    Ígérem, többé mozgó járművön csak ülve olvasgatok valami puhát. Jó? :))

    VálaszTörlés
  4. Mekk Elek úgy tudta, ez a Téglagyárimegálló. Hát ennek megfelelően készítette el. Én is pont ilyenben várakozom reggelente (leszámítva a lábakat), nem igazán tetszik nekem sem. De legalább rendszeresen fotózzák, kapargatják az illetékesek, nehogy szegény halandók hírdetéseket hagyjanak rajta. Még büntetéssel is fenyegetőznek ennek érdekében.

    VálaszTörlés
  5. Én ugyan metrózom, és nincs buszmegállótábla, de Mekk Mestert imádtam kislányként :)))) köszi Drága Juhizs, jól indul a nap, mesééééveeel.

    Lau

    VálaszTörlés