2008. november 27., csütörtök

Az én régi textilkoszorúim

fotóit már sokan láttátok, de egy "újszülöttnek" minden vicc új,
s van néhány blogoló, aki nem látta őket.

Néhányan örültetek az adventi naptár kapcsán, hogy láthattátok (ritka esemény Juhizs esetében, hogy varrást is mutogat és nem csak a szája jár... ;-)

úgyhogy ezért felrakom az elmúlt két évben készült koszorúim fotóit.

Idén nem maradt rá időm, de a megelőző évben többet is készítettem, volt olyan, hogy azonos kinézetűből több darabot is.

Nekem nagyon tetszenek a koszorúk - szívesen látnék a saját lakásomban is évszakonként váltakozót - előbb-utóbb több koszorút is fogok csinálni, szerintem nagyon fel tudják dobni a környezetet.

Tetszenek a nemcsak hurkás megoldások is, bár még másmilyet nem készítettem, de, ami késik, az nem múlik... ;-)

Erről a koszorúról nincs jó fotóm, fényképező géppel készítette a tulajdonosa. Ő választotta hozzá ki az anyagokat, ilyet szeretett volna a konyhájába:



karácsonyi anyagból több is készült:





Ez kis méretű volt - talán 10 - 12 cm-es körül van az átmérője.
Kállószilvi szépséges zsiráfos medálja díszíti (a megajándékozott zsiráf-rajongó...:-) egyébként 16 éves ifjú hölgy volt.





amikor a tulajdonosával találkoztam fél év múlva, még annyit sem mondott, hogy "köszönöm"... pedig két hétig is egy légtérben voltunk.

amúgy tudja az e-mail-címemet, valamint az iwiw-en is az ismerősei között vagyok, de egyik elérhetőségemen se érezte úgy, hogy valamit kellene hozzáfűznie a dologhoz.

Tudom, hogy ez őt minősíti és nem engemet, meg azt is, hogy rossz korban van, de én ennyi idős koromban ha valaki felragasztott volna egy papírlapra egy földről felvett szép őszi levet, lepréseli és átadja nekem, akkor engem még azzal is boldoggá lehetett volna tenni.

Azt is tudom, hogy egyik nagy hibám a túlérzékenységem... persze...
De, olyan nagy várakozással teli szeretettel készítettem neki, és teljesen rászabva a dolgot... hogy nem tehetek róla, de megsebzett a közönyével... :-(

Na, az én lakásomban pillanatnyilag egy koszorú sincs, mindet elajándékoztam (bár, úgy gondoltam, hogy most karácsonyra lesz időm pótolni, de már tudom, hogy neeeem :-(

6 megjegyzés:

  1. Én kérem már a szobámba az enyémet, vasárnap kezdődik ugyanis Advent:)

    VálaszTörlés
  2. Na most olvastam csak végig, mi az hogy nincs egy sem a lakásban? Én tök úgy emlékszem, hogy nekem volt saját különbejáratú koszorúm:(((

    VálaszTörlés
  3. khm... mondom, hogy nincs... elajándékoztam Erának...
    Csinálok másikat jó?? Különben is túl nagy volt az előző ;-)
    Akkor ezek szerint nem tartanál igényt arra, hogy csokival megtöltse a Te saját textil adventi naptáradat? Mivel a kettő együtt nem fér el az ajtódon ;-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek! Egy (talán finn) oldalon láttam egy másik variációt textilkoszorúra, én azt szeretném majd elkészíteni.

    VálaszTörlés
  5. De, de kell a csokim!!!!
    És "igazi" (=nem textil)koszorúnk sincs?:(

    VálaszTörlés
  6. naaaa, most már bátran közölhetjük mindenkivel, hogy azért a blogban tárgyaljuk ezt ki mindenki előtt, mert így szeretnénk adományokat gyűjteni... ;-) csokira, gyertyára, miegymásra... :-)
    (majd otthon megbeszéljük a problémát ;-)

    VálaszTörlés