2008. november 28., péntek

Rendszeres olvasók

Naaaa, amikor ezt az újdonságot bevezették itt a blog-rendszerben hát fogalmam se volt róla, hogy mi akar lenni.
(Mármint, hogy beszédes és érthető, hogy mit takar az elnevezés, de nem értettem, hogy mi a funkciója).
Változatlanul az a véleményem, (valaki blogjában megjegyzésként le is írtam), hogy ha csak egy embernek szerez örömet, vagy bármi más jó dolgot, hogy olvassa a blogomat, akkor az már tökéletesen jó dolog.

Évi36 tisztelt meg vele, hogy először bejelölte nálam a rendszeres olvasó funkciót :-) :-) :-)

Közben látom folyamatosan, hogy egyre több helyen ki van már rakva a blogokra ez a fajta felsorolás.
De, viszont most rájöttem, hogy - számomra - mi is a jó benne, ha a kis ikonokba kattintok, akkor sokkal, de sokkal hamarabb eljutok Évi36-hoz, vagy másokhoz, mint a többi módszerrel... tehát számomra ez a jó dolog benne.

Gondban vagyok, hogy én hogyan is jelöljem be magam rendszeres olvasóként mások blogjában. Mivel, az a helyzet, hogy napi szinten már nem megy a dolog az időhiány miatt - pláne, hogy most jön az év vége - a könyvesboltban mindannyian olyanok leszünk, mint a kifacsart citrom, örül mindenki, hogy hazaér, és bezuhan az ágyba...

Tehát kedvenc blogjaimat valószínűleg pár hét késéssel tudom csak majd olvasni, tehát tuti, hogy nem leszek "naprakész".
Ha nem haragszotok, az én bejelöléseimet januárra halasztanám, vagy a két ünnep közöttre, talán addigra marad egy kis "szabad" időm.

Csak most jelezném a kívülállóknak, hogy nem is tudjátok, mint vevők szerintem, hogy nekünk, akik könyvesboltban (illetve a kereskedelemben) dolgozunk, mire jön a karácsony, általában nincs bevásárolva semmink, (mert nincs mikor), sőt, az utolsó napokban néha már alig-alig találunk tiszta ruhát a szekrényben, mert mosni sincs időnk... hát, igen.
Ez az érem másik oldala.
Ezt soha nem tudják a vevők, amikor ingerültek az eladókkal szemben, a szeretet ünnepének előestéjén.

12 megjegyzés:

  1. Én mindig jövök! Nekem jó érzés, hogy látom, mennyi kedves barát látogat meg időről időre!

    VálaszTörlés
  2. Azért 3nál jóval több rendszeres olvasód van :) nekem pl. bloglistában vagy, rögtön látom, ha frissülsz.

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom moikor került ez ki az oldaladra, tegnap este még nem vettem észre. De most rögtön feliratkoztam, ahogy megláttam! Mindig jövök ezután is!

    VálaszTörlés
  4. Ó Én minden alkalmazottat sajnálok aki kereskedelemben dolgozik decemberben. Őrültekháza.

    VálaszTörlés
  5. Én is nagyon tisztelem a kereskedelemben dolgozókat és nagyon sajnálom,hogy őnekik ilyen hajszolt az Ünnep előtti hetek.Pedig olyan fölösleges ez a nagy hajsza!Zsákutca.Persze minden a fogyasztói versenyre megy ki...:(

    Megint újat írtál,nem tudtam,hogy a rendszeres olvasó ikonra kattintva hamarabb lehet az illető bligjába jutni. Köszi!

    VálaszTörlés
  6. Szerintem ez a rendszeres olvasó és a bloglista csak nézőpontjában tér el.
    A bloglistádban a Te blogodon jelölöd, hogy kiket olvasol rendszeresen és látod is, ha valaki tett fel új bejegyzést. A rendszeres olvasó lista pedig Neked mutatja meg, hogy ki jelölt Téged arra, hogy rendszeresen olvas, magyarán Te tudd, hogy ki látogat Téged rendszeresen. Szerintem ez inkább egy kedves funkció, mint hasznos( mert általában aki ide jelöl, azt amúgy is ismered már a hozzászólásaiból vagy máshonnan, vagy nem?). De tény, hogy a kedvesség manapság nagyon megbecsülendő ritka kincs.

    VálaszTörlés
  7. Másik téma: 1991-ben én is Aranykapuztam (Dolgoztam egy vállalkozónak) a Hősök terén. Kevés szép emlékem van arról a 2-3 hétről. De egy biztosan: a forralt bor illata!!!

    VálaszTörlés
  8. Csókolom. Csak szólok, hogy van élet a blogoláson kívül is. :o)
    De tudom, hogy tudod.
    A szemlélődő típusúak olvasnak és bólogatnak, hogy: én is így, meg és is úgy, meg így igaz.... de mindek szaporítsam.
    Ez a blogháló meg egyre sűrűbbre szövődik, már-már..

    Hát, csak írj szépeket továbbra is.
    "egy traktorkedvelő renceres olvasód" :O)))

    VálaszTörlés
  9. Princi - reggel korán otthon foglalkoztam a dologgal, este valóban nem volt még fenn.

    Mammka - lehet, hogy tévedek, de én úgy érzékeltem, hogy kevesebb idő alatt jutottam el az ikon alapján egy blogba (le kellene mérni az időt ? ;-)

    Bruercsi - értettem én! De az biztos, hogy olyanoknál, mint pl. Évi36, meg Princi, meg még jónéhányan vannak ilyenek, akiknek nem csak egy bloggal rendelkeznek , vagy benne vannak közös blogokban is, akkor bizony hamarabb jutsz el hozzá így, mint, ha külön külön vannak a blogjai belinkelve hozzád. (Attól még bent maradhatnak a bloglistában, persze).

    Próbáld csak ki :-)

    De, persze, ez az egész nem kötelező, semmi se jó, ami kötelező. Aki akarja használja ezt a funkciót, aki nem, az pedig nem.
    Inkább attól tartok, hogy ez a rendszeres megjelölés sértődésekre adhat okot. Na, nem nálam.
    Én tudok különbséget tenni a "Hiúság Vására" és a valódi fontosságok között.
    Meggyőződésem, hogy működhetnek úgy is emberi kapcsolatok, vagy barátságok, ha nincsenek annak nyilvánvalóan kikürtölt felvillantott jelei. Tehát, attól még tarthatok valakit barátomnak, mert nem kattintom be, hogy rendszeres olvasója vagyok. S, számomra mindez fordítva is érvényes.

    VálaszTörlés
  10. Drága Juhizs!
    Az a jó Benned, hogy Téged úgy lehet szeretni, ahogy vagy és pont!!! :)

    VálaszTörlés
  11. Drágám, ha az általad olvasott blogon látod a képes listát, akkor felette van egy szöveg ("ezen blog rendszeres olvasása"), na arra klattyoljál rá, és utána valami kérdés elfogadása történik, majd már ott is a kis képed az adott listán. Iljen egyszerű... :)
    És erre magamtól jöttem rá, hoppácska!

    Holnap halnap!!!! Neved a táblán!
    :DDD

    VálaszTörlés
  12. No, kipróbálom, hogy tényleg gyorsabb-e ? Bár a véleményemet többször leírtam a dologról, azt hiszem, Beánál is, azért én is egyre több emberkének jelzem, hogy rendszeresen olvasom. Bár nekem a bloglistám címe is ez : RENDSZERES..
    Szóval, aki nálam listás, azt MINDIG olvasom. :))) Bár találtam néhány blogot az alapján, hogy Ők jelezték nálam, hogy olvasnak engem, de más értelmét még nem találtam :)))
    No puszi, drága !!

    VálaszTörlés