2012. április 29., vasárnap

...a családon belüli erőszak visszaszorításáért... 1.

május 1-jéig lehetett megint aláírást gyűjteni a fővárosban néhány helyszínen az ezzel kapcsolatos törvényjavaslat tárgyalásához.
Illetve a hosszú hétvége miatt már előbb le kellett adni az aláírási íveket.

http://barikad.hu/kuezdelem_a_csaladon_belueli_eroszak_visszaszoritasaert-20120419

Nem igazán értem, hogy egy   n o r m á l i s a n    (???)    működő államban miért kell ehhez aláírásokat gyűjteni, miért nem   t e r m é s z e t e s   egy jogállamban (ha annak tekintjük), hogy megtárgyalják a kérdést és törvényt alkossanak a kérvényezés nélkül is.

Persze, a jogászok ezt megmagyaráznák tudom, -  hogy miért ilyen a "rendszer", netán, ha nem így lenne, akkor boldog-boldogtalan bármi kérdést felvethetne - mondjuk, hogy szavazzák meg, hogy innentől fogva külön adót fizet az, aki nyilvánosan túrja az orrát az utcán....netán köpköd...


(Jelzem, most remek ötletet adtam honatyáinknak egy újabb helyszíni bírságolásra !!! )

Már látom, hogy lesben állnak a rend őrei (vagy külön létrehozott köpködésre szakosodott kommandó tagjai) a kocsmák környékén, és a nyugati kultúra védelmezőiként - egyébként jogosan :-)  büntetik az utcán nyilvánosan krahácsolók illegális végtermék elhelyezését....

Tavaly (v. tavaly előtt) is volt az aláírások összegyűjtésére kezdeményezés, akkor sem értük el a megfelelő aláírást ahhoz, hogy a törvényről tárgyaljon a parlament.
Ezt sem értem, hogy nincs ebben az országban (jelen esetben a fővárosban ötvenezer ember) aki aláírná....
Tudtommal legalább 2 millióan élünk itt.
Több százezer embernek kellene aláírnia akkor is, ha nem érintett, vagy nem volt soha érintett - a kérdésben.3 megjegyzés:

 1. Most hallottam először erről az aláírásgyűjtésről. Pedig aláírtam volna. Biztos nem csak én vagyok így.

  VálaszTörlés
 2. A múltkoriról időben írtam egy blogbejegyzést, szerintem annál nagyobb volt a hírverés a sajtó részéről is.
  Ez most valahogy csendben zajlott - én is az utolsó pillanatban vettem észre -, biztosan nem volt jó sajtó összeköttetésük a mostani szervezőknek :-(

  Amúgy nem értem, hogy miért van időben korlátozva az ilyesmi (csak x időtől y időig lehet gyűjteni az aláírásokat, ha addig nincs meg, akkor veszett fejsze nyele az ügy).

  Jelzem egy férfiak uralta parlamentben miért tűznék maguktól ki a kérdés megvitatását?
  A családon belüli bántalmazás fő célpontja a nő és a gyermek.
  Időnként van kivétel, hogy férfit bántalmaznak, de nem ez a jellemző.

  VálaszTörlés
 3. Én úgy veszem észre, ha egy ilyen eset biróság elé kerül, akkor az ügyvédek járnak jól, a nő pedig nyilvánosan ki van téve szinte mindenkinek. (mit panaszkodik, örüljön, hogy van valakije....) Majd ha a férfiak jelentik fel a nőket????

  VálaszTörlés