2012. június 10., vasárnap

Last minute - szinház az egész világ

Sikeres az olcsó jegyeket áruló színházjegy honlap

"Sikere van a budapesti last minute színházjegy weboldalnak, az alig fél éve indított új szolgáltatáshoz eddig a fővárosi 40-ből huszonhét színház csatlakozott, és máris naponta 100-150 olyan néző tapsolhat az esti előadásokon, akiket főként a kedvezményes árral lehetett e kulturális program bűvkörébe vonzani.

Az üresen tátongó széksorok pedig nemcsak gazdasági veszteséget jelentenek

A maesteszinhaz.hu oldalon eddig a fél áron eladott több mint 7000 jegyet döntően a 20 és 35 év közötti fiatalok vásárolták meg.

A visszajelzések igazolják, hogy az olcsóbb ár mellett sok, a last minute színházjegy melletti döntést az előadásoknak a honlapon olvasható rövid ismertetője is megkönnyítette. Szép számmal akadnak olyanok is, akik az esti mozi helyett már rendszeresen inkább a magyar színészek élő játékára kíváncsiak, szívesebben adják át magukat a színház varázsának. 

Az eladási statisztikából az is szembe ötlik, hogy a jegyek döntő többségét nők rendelik meg. Vagyis ebből is lemérhető, hogy ők eleve fogékonyabbak erre a műfajra, a színpad hangulatára, az "onnan beszívható magvas gondolatokra, az érzelmek művészi igénnyel előadott rezdüléseire".

... a jótékony hatást a színházak is felismerték, mert az indulásnál még csupán hét intézmény látott benne fantáziát, ma már többségük - közöttük a Vígszínház, a Madách, a Katona József - partner az utolsó napi internetes jegyeladáshoz. A hirtelen "felindulásból" jegyet vásárlók többnyire a könnyedebb, vidámabb darabokra kíváncsiak, de a romantikus hangulatú darabok is kelendőek.

A kezdeti sikeren felbuzdulva a honlap alapítói már a vidéki színházakat is célba vették szolgáltatásukkal, elsőként a szegedi színházzal léptek kapcsolatba. Terveik szerint a határon túlra nyúlva szlovákiai, erdélyi színházak is bekerülhetnek a last minute jegyvásárlók népesedő táborába, hogy az ottani publikum is rugalmasabban vehessen színházjegyet."

Forrás:

http://richpoi.com/cikkek/kultura/sikeres-az-olcso-jegyeket-arulo-szinhazjegy-honlap.html

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése