2009. január 4., vasárnap

Az a nagy gáz,

hogy immár kezdd kialakulni, hogy a blogok olvasása már érdekesebbé válik, mint a fórumoké... jaj, csak meg ne kövezzen senki érte...

már csak az a baj, hogy tök jó blogokat írtok (VARRTOK !!!) és nincs az embernek ennyi ideje.

Főállású blogolvasó szeretnék lenni.
Ha tudtok valahol valakit, aki ezért még fizetne is, hogy meg tudjak élni belőle, akkor boldoggá tennétek vele.

(Erre szokták mondani, hogy NAGYON ÖREG, NAGYON GAZDAG férj kell, aki után lehet örökölni sok pénzt, de nem tesz már nagy kárt benned... ;-)

Oh, ez most vicc volt, nehogy valaki azt higgye, hogy pénzéhes vagyok, egész életemben csóró szerelmeim voltak.
(Bár.... ha belegondolok... ha gazdag pasik vágtak volna át a palánkon, ahelyett, hogy ugyanezt tették a szegény pasik velem... hát... - tisztelet az egy-két-há' férfi olvasónak, ne vegyék persze ezt magukra, nem korrekt ez a dolog, ahogyan semmiféle ÁLTALÁNOSÍTÁS sem az).

Na, tehát időt kellene valahonnan, valahogy szerezni. (Venni?)
Csak azt ne tanácsolja senki, hogy jobban szervezzem meg az életemet.

Vagy nyugdíjas szeretnék lenni, de tudtommal ők sem érnek rá.
Még agyalnom kell ezen az egész problémán...

Amúgy varrtam is... nem mutizom meg... már megint van egy újabb takaró fedlapnak valóm, ami ki tudja, hogy mikor lesz takaró (vannak ők már a szekrényben többen is)... már kezdem érteni, hogy "ámerikában" miért is adnak bérmunkába takaró befejezéseket... (tűzést).
Nekem olyat kellene keresnem (vicc csak) akinek oda lököm a fedlapot és minden mást megcsinálna... na, jó, tudom, hogy attól klassz egy takaró, hogy saját kezed munkája, az egész ahogy befejezed, illetve az én esetemben nem fejezem be, hanem a szekrényben várja sorsának jobbra fordulását.
Milyen kis türelmes félkész (negyedrészt kész?) munkáim vannak már.
Csak én vagyok így ezzel, vagy többen is vagyunk?

Azt már régóta tudom, hogy amikor megvan a nagy lendület, akkor nem szabad abbahagyni, addig kell teperni, míg be nem fejeződik, különben évekig is állhat....
Ja, csak nálam, mert tökéletlen vagyok... persze, rá lehet fogni, hogy nincs szabad terület (felület) a földön (sem), ahol tisztességgel be lehetne egy takarót fejezni.

Talán nyáron sátoroznom kellene a Margitszigeten - ott van elég szabad felület, aztán tüzögethetném a cuccost a zöldben, tényleg, lehet, hogy felfedeznének, s indulhatnék az év "őrült rongyozó spinéje" címéért.

Ja, a fránya gázra visszatérve... hát, most, hogy ukrán barátaink variálnak a gázzal, hát bizony az én kis mosogató gázmelegítőmből messze nem jön forró, inkább langyi víz...

gondolkodtam, hogy nagyon morbid-e, ha kifolyatom onnan egy lábasba, és utána azt ráteszem a gáztűzhelyre, a másik gázzal felmelegítem igazi forróvá, és úgy mosogatnék... hiába, XXI. század ... de, jó, hogy a következőt már nem fogom megérni ;-)

12 megjegyzés:

  1. Bocs Zsu,de megint nagyon jót nevettem!!!! Nem rajtad,hanem olyan jól leírod még a bajaidat is!!
    Egyébként van egy blog a listámon,akinek a munkáiért odavoltam,aztán csak olvasom,hogy küldi a steppelőhöz. Na! Szerintem,ha megteheti,miért ne?

    A másik: ahogy egyik melegítőből melegíted a vízedet a másikban.:) Már 30 éve ezt mondta apukám,hogy mi lesz ha 1x ez lesz? Mi persze kórusban:á,az nem lehet. És tessék. Persze ő volt hadifogságban az illetékeseknél,tehát szerzett tapasztalatot.:(

    VálaszTörlés
  2. Aztán, ha ott sem melegszik, jöhet a kályha platnija. Csak nehogy gázfűtésű legyen! De végső eseteben gyertyaláng is megteszi. :)
    Nálunk is kínlódik a gáz. :( Ereje nincs, csak ára van.

    VálaszTörlés
  3. Én is, én is küldeném a befejező-művészhez :)) Csak addig érdekel, amíg az eleje megszületik, a többi bányamunka.
    Javaslom neked az élő könyvjelző programot, csak egyszer kell beleszuszakolni mindenkit, aztán már lehet blog nélkül olvasni (És mi lesz, kérem szépen, a nézettséggel ?)
    No, pussz

    VálaszTörlés
  4. Jól szórakozom a bejegyzéseiden. :o) Ha találsz valakit aki fizet a blogolvasásért.... pssssszt... szólj nekem is légyszi :o)

    VálaszTörlés
  5. Még nem adtam fel egészen, tegnap is próbálkoztam, de megint nem tudtam hozzászólást írni a blogodban. Vajon miért? Lehet hogy megint telefon lesz belóle? Pedig már kacérkodtam a gondolattal, hogy én is blogolni fogok, de hát hogyan, ha még a máséhoz sem tudok hozzászólni. Ez vagyok én, béna! Teljes mértékben egyetértek veled a fórumokat illetően. A régebbi fórumosok közül már alig-alig szól hozzá valaki, ill. csak nagyon ritkán. Kár! Nagyon szívesen olvasgatom én is a blogokat, de rengeteg idő. Muszály visszafogni magam, különben mikor varrok? Nem tudom ők hogyan csinálják?!
    Egyébként jót röhögtem az irományodon, hiába a stílusod utánozhatatlan. Imádom!

    VálaszTörlés
  6. Mondtam én hogy nem adom fel, és íme, sikerült! Annyira nem vagyok névtelen, és nem is szégyenlem a tisztességes nevemet, de valamiért így jelent meg. Viszont ha már így történt, akkor legyen ez egy játék, találd ki hogy ki vagyok én? Na????!

    VálaszTörlés
  7. Úgy látom, járunk itt egy páran hasonló cipőben...
    Én általában a komplett fedlapig sem jutok el, a minta trükkje érdekel, néhány színállás, kombináció, aztán már nem is izgat tovább. Hevernek szegények reménytelenül a
    "valamikor majd befejezem" polcon.
    Anyu korhol is: nincs kitartásom. Pedig nem erről van szó! Sistergős vagyok, a minta izgalma hajt előre, ha megvan, a többire már sajnálom a drága időmet...

    VálaszTörlés
  8. Fizetès blogolvasàsèrt :-) Inkàbb szidàs, mert lassan versenyben leszek a lànykàmmal...!

    VálaszTörlés
  9. Na erre én már semmit sem írok, mert .........nekem kevés gázzal működő dolgom van. Ami a gháztűzhely, de sütni azt mág villannyal teszem. Talán az a drágasága ellenére azért jönni fog.A befejező munkákra térve, csak annyit, hogy szólj nekem is, ha találsz valakit én is küldöm a saját ufó pakkomat.

    VálaszTörlés
  10. 1. Itt nálunk az egyik csoptársam tervezi, hogy vesz egy longarmot. Ha komolyan rástartol, kíváncsi leszek, bejön-e neki.
    2. A Margit szigetet én már emlegetem egy ideje. Oly jó lenne, ha ott tartanánk nyáron egy piknik varrást !
    3. A blogolvasás nálam is gáz. Most is itt toporog mögöttem a két gyerekem. Azon vitáznak, melyik jöjjön ide utánam. De én menjek már innen !!!

    :o))))

    VálaszTörlés
  11. Drága Juhizs! Én fiztnék a blogolvasásért neked szívesen, de nincs elég pénzem hozzá! Azért néha próbáld meg ingyen is! :-)

    VálaszTörlés
  12. hú, de sokat írtatok, most csak rövid válaszra van időm:
    a szigeten egy szabadtéri varrás létrehozása nem reménytelen.
    Mottó: hozdd magaddal varrókészletedet és egy pokrócot (ja, meg egy daru is kellene, mert engem pl. fel kellene húzni a földről... ;-) esetleg megspékelve egy piknikosárkával?? Belépőt pl. nem kellene szedni...
    Valamikor régen a "Nyulak szigetére" a szegény ember gyereke nem mehetett be, mert fizetni kellett a belépésért... remélem, hogy nagy emberek ezt most nem olvassák, nehogy már ötleteket adjak.

    VálaszTörlés