2009. július 13., hétfő

K R I S Z T I N A

A postaládámban sok szórólap szokott landolni.
De, ami ma hullott ki belőle; az egy kicsit más volt.

"Kedves Lakók!"
X.Y. Krisztina vagyok!

Ezen a nyáron sürgősen szükségem lenne diákmunkára.
17 éves vagyok.
Elvállalok mindent: takarítás, kutyasétáltatás, bevásárlás.
De ha van kisgyerek, rá is szívesen vigyázok.
És bármi más dologban is szívesen segítek!
Megbízható, kedves és precíz vagyok.
Semmilyen munkától nem riadok vissza!
Az órabérben pedig megegyezhetünk. Én nem kérnék sokat.
Hétköznap, bármely napon és bármely órákban elvállalom, de akár hétvégén is.
Itt lakok közel a XV. kerületi panelházban.
Köszönöm szépen!
Elérhetőség: ..... "

.
.
.
miért is szorult el ma a szívem...

A postaládámban sok szórólap szokott landolni.
De, ami ma hullott ki belőle, az egy kicsit más volt.

A Krisztina név jelentése: keresztény, Krisztushoz tartozó.

9 megjegyzés:

  1. Az alázat ma ritkaság..., remélem megtalálja a számítását. Bármerre nézünk, facsarodhat a szívünk...

    VálaszTörlés
  2. Talán valahol, valakinek épp szüksége lenne egy 17 éves segítőkész lány szorgalmára és munkájára...Talán találkoznak... Talán!

    VálaszTörlés
  3. ... kiváncsi lennék nyár végén, hogy volt-e munkája... szerintem biztosan. Én vidéken lakom, de ezt a stílust itt is szomjazzák az emberek.
    (A kislányom is szeptemberben lesz 17 éves, és bizony július 1-től augusztus 30-ig dolgozik.)

    VálaszTörlés
  4. Én nagyon becsülöm az ilyen szorgalmas fiatalokat!!!Nem biztos,hogy nagyon szomorkodni kell,mert az én gyerekeim is kerestek minden nyáron munkát és bizony nagyon nehéz találni a fiataloknak,nálunk főleg ismeretség útján találtak.Szedtek gyümölcsöt semmi pénzért,vittek ki szórólapot,dolgoztak gabonaraktárban,köműves mellett,fodrászkodtak....
    Drukkolok ennek a lánykának és nagyon becsülöm,nagyon ügyesen keres munkát.
    Pl.most nyáron a Múzeumban dolgozott volna teremőrként egy lányka,idegenforgalmit végzett és ezek a hülyék nem vették fel,mert vidékről járt volna be.Na,ettől kiakadtam,de nagyon!!!!!!És akkor még panaszkodnak a felnőttek,hogy nem akarnak dolgozni a fiatalok....persze,ha így pofonvágják őket,akkor elmegy a kedvük egy idő után....

    VálaszTörlés
  5. Mammka értem én, hogy nem biztos, hogy szomorkodni kell, de idézem az ifjú hölgyet:
    "bármely napon és bármely órákban elvállalom" - ez már nem azt jelenti, hogy egy utazásra kell neki a pénz, itt már szerintem komolyabbról van szó, bárcsak ne lenne igazam...
    Egyébként egyetértek Veletek.

    VálaszTörlés
  6. Régebben valahogy olyan természetes volt, hogy a fiatalok dolgoztak, emlékszem nekem pl. egyik tanárom szólt, hogy korrepetáljak egy kisfiút. Én nagyon örültem neki, pedig tényleg kevés pénzt kaptam érte és pl. a nagypapa is ott volt, hogy ellenörizzen. Szóval ez természetes volt, hogy dolgozzunk. Talán a szülők hozzáállásával van baj. Ez a kislány felfogja találni magát és nem féltem a továbbiakban sem. Mégha most esetleg megélhetésre kell is a pénz!

    VálaszTörlés
  7. Neked is igazad van Komórka, én az első nyári diákkeresetemet egy az egyben "önként odaadtam" abból lett a télikabátom.
    De, azt hiszem jobban meg is becsülök dolgokat.

    VálaszTörlés
  8. A lányomat hívata a barátnője (anyája) hogy menjenek a bátortáborba kisegítőnek. Nagyon várták, hogy mikor is mehetnek, majd jött a válasz, hogy miután 16 év alattiak, nem dolgozhatnak! Persze, tudom, így szól a tv, de szerintem felháborító! Szerencsére az önkéntességről szóló tv szerint nyugodtan önkénteskedhetnek a 10 év alattiak is. Így lánykám a baptista egyház által hírdetett táborban van a héten, 3000 ft-ért (3 db nulla!!) teljes ellátással délelőttönként lefestik egy iskola kerítését (körben jó hosszú) délután pedig sportolnak, filmet néznek az iskolában.

    VálaszTörlés
  9. Zsu! Teljesen megértelek!!!!!Nekem is elfacsarodik az ilyentől a szívem....de nagyon becsülöm is a kislányt!!!!!Bízom benne,hogy jó munkát talál és nincs náluk nagy baj!

    VálaszTörlés