2009. július 9., csütörtök

Mikor hazaértem a minap,

akkor nem tűnt fel egyáltalán, hogy Töffencs öngyilkossági gondolatokat forgat a fejében.

Elterelte a figyelmemet Mr.Monk a tévében, az ő sajátos esetlenségével ;-)



viszont roppant módon feltűnő lett a csámcsogás, ami az előszoba felől érkezett, még gyeremekkorom bearanyozója Mazsola is megirigyelhette volna.




Amikor észleltem, hogy a számomra drágának számító vanish szappan fele elfogyasztásra került, akkor arcomra homály borult,

- ilyen nincs - állapítottam meg mélabúsan, mikor a fekhelyén megtaláltam a bőrkeményedés súrolásához használatos habkő maradék darabkáit is.
Kék volt.
Nem ám egy snassz fehér.
Fene a gusztusába..., hál'istennek ez a bulldog fajta olyan, mintha betonból lenne, bélrendszere teljes totális rejtély a maga sajátosságaival.


Itt azért látható, hogy "kivel" - helyett - "mivel" szeret Töffencs együtt aludni. Eredeti gazdijáék szoktatták rá, azóta se szokott le róla, ha nem figyel eléggé az ember, akkor Töfi jő és elrabolja a műanyag vízesflakont - csak akkor kedveli, ha rajta van a csavaros teteje - s, húzza, vonja, rohangál vele kertben, egészen addig, míg le nem tudja csavarni a tetejét... utána már nem annyira érdekes számára a dolog.
Még a palack tényleges elfogyasztására nem kapott rá...

Itt az idő elgondolkodnom rajta; megfelelő-e a nálam lakó lények ellátása.
Visszapörgettem az időt; ... hmmm. kaptak pedig reggel enni, igaz, nem létezik olyan ételmennyiség, amiről úgy gondolná egy blöki, hogy elég neki...

Hát, gondoltam, hogy - csatlakoznék a helyi büféhez, de kedvem szegte a valóság;

Vajon a gazdasági válság ennyire beszivárgott már az életünkbe, hogy ideje lenne tudatosulnia bennünk, hogy a helyzet már visszavonhatatlanul rémisztő és elromlott?

Azon, persze, el kellene gondolkodnom, hogy családtag is megragad minden alkalmat, hogy a jövendőbeli párjának otthonában lehessen.... lehet, hogy ott még van kaja.... ;-)

Azért ma történt jó dolog is, kemény 150.-Ft-ért beruháztam egy újságra (tartalma felejthető, buszra való, ha valakinek megfelel), amit pusztán érdekből a melléklete miatt vásároltam meg:


Tavaly a régimet elajándékoztam egy fiatal hölgynek, mert bánatos volt.
S, néha oly kevés elég ahhoz, hogy mosolyt csaljunk valakinek az arcára.
De, hiányzott a legyező - bár furin néznek az emberre néha, ha előkapja a kánikulában a zsúfolt buszon... pedig jó szolgálatot tesz.

Ez volt hát a mai napból a legjobb:



szóval akkor most legyezek... elhessentem a rosszat.... vagy, csak megpróbálkozom vele.

De, kaptam előtte néhány nappal szépséges ajándékot L-től:


Gyönyörűűűűű


Most itt igazán csendesen megjegyezném, (margó széle ;-) hogy Mammkától (eléggé el nem ítélhető módon) - még soha nem kaptam hímzést, pedig milyen szép keresztszemeteseket gyárt, nem értem a dolgot, elvégre megnyugtatja őt... így előbb-utóbb ki fogja nőni a lakást... bordó hímzésem még nincs... na, jó... kék se... ;-) ;-) ;-)

Nem, ez egyáltalán nem volt felhívás



keringőre ;-)

9 megjegyzés:

  1. Tényleg jól bírja a kutyus, ha ennyi "vegyszer" után, ilyen békésen alszik! :o)
    Legyezőm nekem is lett és meglepetten tapasztalom, hogy nem egyforma a mintánk rajta... azt gondoltam volna, hogy ez egy "tucatáru" - újsághoz és most kiderül, hogy még sem? :o))

    VálaszTörlés
  2. Az "esemény" két nappal ezelőtt történt valójában, a fotó ma reggel készült, ahogy békésen alszik, tegnap este jelentkezett nálam egy kis sárgabarackért... mert imádja a gyümölcsöt (is)
    Igen, ahol én vettem a legyezőt, ott 3 féléből lehetett választani :-)

    VálaszTörlés
  3. A szerzeményeid tényleg csudaszépek! A kutyus annyira ééédes, nagyon tetszik a Töffencs név! Remélem, fajtájához méltóan jó erős a gyomra és nem lett semmi baja! Miket össze nem tudnak szedni! Mint a gyerekek... :D

    VálaszTörlés
  4. Zsu!:) nem fogod most elhinni,de a hétvégén írtam egy névsort,hogy kiknek szándékozom ajándékot küldeni,mert tartozom nekik,csak úgy szeretetből....
    Egyébként elgondolkodtam,ugyanis ezt írtad: keresztszemeteseket gyárt Mammka....:))))))Akkor most mit küldjek? Szemetest???:)))))))

    VálaszTörlés
  5. "Tisztelt Megrendelő!

    Értesítjük, hogy megbízásának eleget tettünk.
    A célszemélyt (nevezett Mammka)szúrópróba szerűen ellenőriztük (érthetőbben: sikerült kiugratnunk a "nyulat" a bokorból).
    Célszemély háttérben, csendben, de olvassa az Ön blogját.
    Kifejezésre juttatta egyébként, hogy nem foglalkozik köztisztasági jellegű kézimunkával.
    Kérjük, hogy levelünk kézhezvétele után legyen szíves őt értesíteni, hogy csak vicc volt a kreatív ajándék elkészítése iránti célozgatás.
    Számlánkat mellékeljük, átutalási határidő : 8 naptári nap.
    Na, jó... tudjuk, hogy Megbízónk gyenge anyagi helyzetben van, ezért ellenértékként elfogadunk textilből készített kutyát is.
    Monk Nyomozó Iroda.
    Jelszavunk: mindent a szemnek, csak semmit a kéznek!".

    VálaszTörlés
  6. :))))))))))))))))))))))
    Hogy te micsoda Mesternője vagy az Írásnak!!!!Halálra nevettem magam!!!:))))Ez jó volt!!

    VálaszTörlés
  7. Töfike igazán gazdaságos kutya! Tudod te mibe került volna az állatorvosnál a gyomormosás? Ő meg megoldotta háztájiban. Igazán megérdemel egy elismerő paskolást a gömbölyűségére!

    Én a kocsiban tartok legyezőt. Mikor a lámpánál ácsorogva beindítom a "klímát" eléggé rám szoktak csodálkozni ;)

    VálaszTörlés
  8. Töffencs (még mindig) egy tündér!
    Moxika is mindnevő és a palackokat szintén imádja. ha csak szerét teheti ellopja sőt a konyhapult előtt ül és mesterien nyafizik érte
    Mikor még kijártam No.ba, hoztam a nagy tábla, 500 g-os csokikat, amiket a hálószonba szekrényem alsó polcán tároltam.Nem voltam otthon, valahogyan kinyitotta és kiloptt 2 táblát. mire hazaéetem a kertben a fűben volt a két csokipapír, az egyik tök üresen, a második kb az 1/4 maradékával,mellette a kutya, hatalmas hassal. Persze mindez szombaton. Ugyanis az állatorvos barátunk minden pénteken lemegy a Baltonra "pihenni".na kétségbeesve hívtam telefonon, azt gondoltam most vége a kutyának, mert hogy nem lenne szabad egyáltalán csokoládét adni nekik, ő meg beevett majdnem 1kg-ot!megnyugtatott: székrekedés várható és nem lesz baj!Hát még ez sem lett!Szegény Moxika, most már olyan öreg, mint az országút,már nincs sok ideje közöttünk..

    VálaszTörlés
  9. Az állatok csodálatosak, csak nem mindenki tud felnőni a feladathoz. Mi se. Volt néhány macskánk, hajdan kutyánk is még gyerekkoromban, de mi semmire nem tudtuk őket megtanítani, ők annál inkább minket. Úgy forgattak mindekt a mancsaik körül, ahogy akartak. Így aztán elhatároztuk mikor az utolsó macska kiszenvedett, hogy a kudarctűrő képességünket másutt fogjuk edzeni.

    VálaszTörlés