2008. augusztus 5., kedd

Turiban 4.

találtam még júniusban, csak nem mutathattam meg, mivel július közepén volt a lányom születésnapja, és ezért eldugtam, mint meglepetést.

Egyrészt nagyon megörültem, amikor megtaláltam a kupacban. Mennyi az esélye annak, hogy egy nyugatról jött bálában lévő (egyáltalán nem használt) konyhai cucc abból az évből származzon, amikor gyermekem született?



Megvettem, boldogan hazahoztam, flíz, hátlap, és kézzel végig tűztem minden arra érdemes részt. Sajnos, ez pont nem látszik a fotón, lehet, hogy napvilágnál kellene lefotózni?



A valóságban sokkal látványosabb. Gyönyörűen kidomborodik a tűzéstől az összes virág, gyümölcs, bútor, még a vázán szereplő motívumok is. Igazi látványosság lett belőle.



A szabadon maradt felületen gondolkodtam, hogy úgy hagyjam-e - nem tudok még "kukacolni" - de, végül úgy döntöttem, hogy a varrógéppel levarrtam a varrógép talp szélességében (varrásvonal mentén?).



Azóta láttam, hogy ugyanezt a módszert alkalmazta Kékbálna is Karcagon (már, ha jól látom a fórumon lévő fotót).

12 megjegyzés:

  1. Csak kapkodom a fejem ! Egyre nagyobb kincseket pakolsz ide fel !

    VálaszTörlés
  2. Juhizs! S.I.-sárga irigység esz meg....én mindig csicsás konyharuhákat találok..:(((( Ez nagyon helyes!! Eszembe nem jutott volna még,hogy az évszámokat figyeljem,hátha valamelyik gyerekemé.Írtó jó ötlet!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy, nekem nagyon tetszik!!!! Csak így tovább:))))))))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! Szóval nem trapuntoztad, hanem egyszerűen körbe "kontúroztad" és a hátteret tűzted le? Jól láttam?
    A turival kapcsolatban: Ott tényleg látni kell és nem csak nézni, és ez nagyon igaz rád! :)

    VálaszTörlés
  5. Ez hihetetlen szuper, az ötlet is, a "szerencséd" is, és a megvalósítás különösen!

    VálaszTörlés
  6. Bruercsi - igen, jól értelmezted, szóval egy kevésbé gyakorlott ember is ugyanígy meg tudja csinálni, azt nem mondom, hogy kevés időm ment rá azért, szóval, ha ezt a módszert választod, akkor időben kezdjed el...
    Amikor elkezded kézzel tűzni, és egyre szebb lesz tőle (domborodik), akkor érzékelni fogod, hogy hova kívánkozik még a kézi tűzés. (Nem látszik jól a fotón!!!)

    VálaszTörlés
  7. Én most találtam egy naptárt, azt hiszem 1992-es egy Sunbonnet Sue van rajta. Egyenlőre nincs ismerösöm, aki akkor született. Az 1985-ös már elég mosott, pedig az is volt. Mindenestre jó ötlet!

    VálaszTörlés
  8. Öcsééém, te milyen mázlista vagy! És milyen jól megcsináltad! Mit szólt hozzá Réka? Értékelte?

    VálaszTörlés
  9. Lányok, köszönöm a dicséretet - pedig a valóság tényleg sokkal szebb, nem látszik a fotókon igazán - Julcsi; örült neki a lányom nagyon, ebbe volt a többi ajándék egy része becsomagolva egyébként.

    VálaszTörlés
  10. Az a sajnálatos dolog történt, hogy egy kolléganőm (aki nem tud a blog létezéséről) meg szerette volna nézni a karcagi munkákat, és miközben kattintottam és vártunk, hogy feltöltődjön a cucc, hogy lejjebb mehessek a karcagi dolgokhoz, akkor a kolléganő látta az iménti tűzött képet és (nem tudván, hogy az én átváltoztatott alkotásomat látja) kapásból közölte, hogy ez milyen giccses... bosszúm utól fogja érni, egyszer megmutatom majd az eredetijét a fotónak, tuti, hogy irigyelni fogja ;-)

    VálaszTörlés
  11. Jó ez a naptár!
    Ügyesen feldobtad.

    VálaszTörlés
  12. Megcsináltam a képeket, ha van kedved, nézd meg: (http://szepnapot.blogspot.com/)
    Köszi az ötletet!!

    VálaszTörlés