2010. szeptember 13., hétfő

a Kulturális Örökség Napjai 2010. 09. 18 - 19. (szombat-vasárnap)

... és "jön" megint :-)

Használjátok ki hétvégén ezt a páratlan lehetőséget, amikor sok műkincset, kulturális értéket, a szürke hétköznapokban tőlünk elzárt szépséget nézhetünk meg ingyenesen.

Programok a honlapon megtalálhatóak, lehet köztük csemegézni "mazsolázni" :-)

A felső sárga sávban lehet kiválasztani a fővárosi és a vidéki helyszíneket.

Gondosan nézzétek meg az ismertetőket, hiszen van, ahol mindkét nap fogadnak látogatókat, de van olyan is, amelyiknél a belépés csak az egyik napra engedélyezett.
Illetve, néhány helyen korlátozva van a belépők száma, ezeknél előre be kell jelentkezni (de, a legtöbbje nem ilyen, tehát ez ne tartson vissza Benneteket).

Elvileg a Pesti Estnek megjelenik (megjelent?) egy ingyenes különszáma, mely tartalmazza a programban résztvevő helyeket.  Nem mindig könnyű ilyen prospektust szerezni, ha nincs, akkor készítsetek saját listát az internetről, a honlapról:


http://www.oroksegnapok.hu/index.php

Fővárosi programok:
http://www.oroksegnapok.hu/index.php?oldal=kereses&hol=budapest&pageno=1
Én kacérkodom néhány hellyel - de nem hívom fel rá külön a figyelmet, hiszen ez "ízlés" dolga is :-)

Viszont, ahova most NEM megyek, de tetszik, idézném:

a Rendőrség-történeti Múzeumban - mely csak szombaton első napon 16-tól 22 óráig van nyitva - az alábbi programok lesznek:

"A Múzeumban meghosszabbított nyitva tartással tárlatvezetés indul szombaton 16 órától minden egész órában. Lovaskörlet megtekintése 16-21 óráig minden egész órában. Bűnmegelőzési teszt, KRESZ-teszt, tenyérlenyomatvétel, logikai játék ördöglakatokkal,

alkoholszonda kipróbálása konyakos meggy elfogyasztását követően

lézerpisztolylövészet, motoros szimulátor kipróbálása ( V. Sebesség Gépjárművezető-képző Kft. programja) kicsiknek rajzolás és puzzle kirakójáték".

:-)

Gyertek, menjetek hétvégén, ez rossz idő esetén is jó program, hiszen a helyszínek nagy része zárt térben van, ott nem esik az eső :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése