2008. május 13., kedd

Első táskám

helyett - elkészültem első tarisznyámmal.

Az engem "üldöző" un. Táska Szekciós Hölgyeknek küldöm szeretettel - nem ez lesz az utolsó, tutin fog még készülni, de most egy darabig ne üldözzenek, ha lehet... :-)
Jó nagy a mérete, nem bírom a kis táskákat, mindíg milliónyi dolgot hurcolászok magammal.
Ha felmegyek a Várba, akkor a sétalovak fix, hogy meg fogják irigyelni, nekik nincs ilyen abrakos zsákjuk.... (mármint, hogy méretben) :-)

Ja, nem vagyok hajlandó a karcagi foltvarró táborig több táskát varrni !!! :-)


4 megjegyzés:

  1. Szia Juhizs!
    Nagyon örülök, hogy elkészítetted első táskádat/tarisznyádat! Nekem tetszik! Én nem merek a farmerral dolgozni, túl vastagnak gondolom bizonyos helyeken, a vastag anyagrész varrásából viszont van rossz tapasztalatom több is! Te hogyan oldottad ezt meg? Nekem csak "mezei" varrógépem van.
    Bizonyára nem ismerős a nevem, leginkább csak olvasó vagyok azon a bizonyos fórumon, de azt napi jelleggel. Az nlcafé fórumán viszont a bemoldalam is megtekinthető.
    Üdvözlettel: Kati (csonkanek)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kati!
    De, bizony, hogy ismerős a neved. Én a nicknevükről jobban meg tudom jegyezni a foltostársnőket, mint a polgári nevükről.
    A raq quilthoz itt a farmer vastagsága miatt nem kellett középső réteg, tehát csak kettőből áll. Kiszabtam a négyzeteket. Az első rétegre (a feddlaposra) előbb felvarrtam a díszítő elemeket (zsebek és kivágott geometriai ábrák). Középső réteg tehát nem volt, így rögtön a hátlapnak megfelelő négyzetek következtek - és simán egymáshoz varrtam az összepárosított négyzeteket először soronként, aztán a sorokat is egymáshoz. Valóban a négyzetek összevarrásánál 4 réteg találkozik. De, nem ezt tartottam problémának, hanem azt, hogy a flanell takaróimból kiindulva a felvágáshoz csak a varrásszélességet hagytam meg. Mivel a farmer vastagabb, ezért szélesebb sávot kellett volna hagynom, hogy könnyebb legyen felvágni. Igaz, hogy 3 tűm vagy elgörbült, vagy eltört. De, valószínűleg ez az én hibám volt, vastagabbat kellett volna választanom, csak lusta voltam előkeresni ;-)
    Nem ment el a kedvem a farmertől, de kicsit megfontoltabban dolgoznék vele legközelebb.

    VálaszTörlés
  3. Kati!
    Nekem is csak mezei varrógépem van... :-)
    Amikor nagyon vastag részhez érkeztem, akkor a saroknál csak addig varrtam, ameddig kényelmesen eljutott a varrógép, előbb álltam meg, nem erőltettem - ha nagyon kell, akkor azt a kis részt kézzel is megerősítheted.

    VálaszTörlés
  4. Alig várom már a karcagi tábort!! Hogy ott mennyit fogunk röhörészni!Az tuti!Addigra már menni fog,símán.:)
    Szuper-szuper az "abrakos tarisznya"!!!!!

    VálaszTörlés