2009. augusztus 22., szombat

"Egymás szemében"

Az Iwiw-en van néhány hónapja egy új alkalmazás - Egymás szemében címmel...

No, engem ilyesmi nem szokott érdekelni (gondoltam én nagy mellénnyel...), meg különben is ki a fenének van ilyesmire ideje.

Aztán, miközben néhány ismerősömnek levelet akartam írni, hát egyszer csak előjön ez a fránya ablak bóklászás közben és megkérdezi, hogy X.Y.-ról mi is a véleményem.

Na, még ekkor se foglalkoztam véle.
(Ha akarom, majd megmondom X.Y-nak.)
Igen ám, de aztán megkaptam üzenetben, hogy rólam már harmincvalahány vélemény elhangzott... na, azért ez már mégiscsak felpiszkálja az ember fantáziáját, hogy mi a toszt akartak ilyen sokan (vagy csak néhányan, de minden kérdésre válaszolni) - velem kapcsolatban.

Ekkor derült ki, hogy addig nem látja az ember a véleményeket, amíg nem "élesíti be" ezt az alkalmazást - pláne utólag kiderült, hogy amiket már előtte leírtak, az már nem varázsolható elő, csak azt látja a delikvens, amit már az alkalmazás után írnak róla.

Alapvetően nem igazán szokott érdekelni mások véleménye (évtizedek óta tudom, nem fogunk soha mindenkinek tetszeni - ezt most nem külsőleg értem alapvetően - meg egyáltalán, nem élhetünk úgy, hogy folyton azt lessük, hogy mit is szólnak hozzánk - rólunk - a többiek).

De, azért valami minimális szinten azért csak működik a dolog, mivel nem vonulhatok el az erdőbe szerzetesnőnek, mert akkor ugye tényleg mindegy lenne, hogy a többiek mit is gondolnak...

Nos, pár hét tapasztalata, mondanám, hogy érdekes.
Ha és amennyiben feltételezzük, hogy őszinték a bekattintok vélemények, akkor bizony el kell gondolkodnom ;-) ;-) ;-) például azon, hogy hosszú távon helyes lenne megszüntetnem ezt az alkalmazást ;-) ;-) ;-)

Nos, a következő nyilatkozatokat (válaszadási lehetőségeket) lehet bekattintani:

Szerinted JZS

- ŐSZINTE?

Válaszadási lehetőségek:

(abszolút, általában, néha, "vetít", hazudós.)
Jelentem, jelen esetben állítólag általában. Ez pontszámban mérve: 4,0

hülye lennék totál őszinte lenni, már régen éhenhaltunk volna ;-)


- JÓ ÍZLÉSŰ?

(abszolút, többnyire ráérez, bizonyos dolgokban, inkább kommersz, ízlése nincs)
többnyire ráérez 4,0

Azért ez szubjektív dolog. Mondjuk ha valaki felvesz egy mintás blúzt egy totál másik mintás nadrággal, hát tudjuk, hogy az ízléstelen, nos, a színek párosítása is egy rizikós tényező... de, azért az ilyen kissé (már nagyon?) túlsúlyos egyedek öltözködése behatárolt, hát igen, jelen esetben, hogy mi az ízléses, hát az egy relatív fogalom... pláne, ha bemész egy boltba és csupa giznyákra találsz választékot... na, próbálj meg ízléses lenni... és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy van-e manid... mert ugye vannak boltok molletteknek á. db 20 ezer froncsiért... így meg marad a turi.
Meg a reménykedés, hogy a barátnők hamarabb híznak, mint én és leesik egy-egy darab ;-)



-KÉPBEN VAN?

(abszolút, nyomon van, kapisgálja, kissé homály, lövése sincs)
Jelentem örömmel: nyomon vagyok ! Na, jó ennek is az alsó szintjén állok, immár csak egy köpésnyire a "kapisgálja" kategóriától :-) 3,7

khmmm... ezzel csak az a bajom, hogy mivel kapcsolatban kellene képben lennem?
Művészet, politika, BKV autóbuszjáratok ismerete (ezt csak azért hozom fel, mert tavaly már megkaptam ez ügyben valakitől, hogy "hülye pesti picsa" vagyok), esetleg valami egyéb, konyhaművészet, barkácsolás, az emberiség megmentésének lehetőségei?



- KEDVES?

(abszolút, többnyire, hangulatfüggő, mufurc, kimondottan nem)
többnyire 4,0

(ehhez most tudnom kellene, hogy feküdtünk-e már együtt a válaszadóval? ;-) Mivel ennek függvényében nem mindegy... ;-)



- KREATÍV?

(abszolút, egyedi, vannak ötletei, elég kiszámítható, sablonos)
egyedi , alsó szintjén állok (illetve nem varrok mások szerint) egy cérnaszál választ el a vannak ötleteitől. 3,8

(nos, ez utóbbi meglepett, azt hittem, hogy rosszabb véleménnyel vannak rólam, lettlévén, hogy ritkán látni tőlem készmunkát)


- JÓL NÉZ KI?

(abszolút, egész jól, átlagos, nem igazán, csúnyácska)

átlagos közel a nem igazánhoz 2,8

(khmm....melyik szenyának nem tetszem? Gyere ki! Több menetben eldöntjük! Rendben van, hogy van tükröm és úgy gondolom, hogy önkritikám is, de most hogy a fenébe menjek el randevúzni??? Nem létezik az a glazúr mennyiség, ami most helyre rakná az amúgy se létező önbizalmamat! Na...)


- HUMOROS?

(abszolút, egész vicces, mond jókat, próbál az lenni, egyáltalán nem)
egész vicces 4,0

(na, azért, tudjátok, hogy a viccben nem ismerjük a tréfát ;-)


- JÓ SZAKEMBER?

(abszolút, jól dolgozik, átlagos, van hova fejlődnie, kontár)
jól dolgozik de, az átlagos határán. 3,5

(bevallom őszintén, hogy ez az egy tétel szíven ütött... - már az, hogy egy köpésre az átlagostól... úgyhogy, szóljatok, ha van valahol állás kilátásban, "ezek" engem nem érdemelnek meg ;-) , mivel erre a pontra csak kolléga kattinthatott becsülettel választ adva, mert mások ehhez milyen alapon is szólnának hozzá...)

Mindegyik külön pontnál jelzés van, hogy utóljára (dátum szerint) mikor értékeltek, és az utolsó értékelő pontjai mennyiben befolyásolták a rólunk alkotott véleményt, és az milyen %-os arányban módosított az adott kérdés értékein...

Végső megállapításom: valaki, aki nagyon nem kedvel engem (vagy csak realista a piszok???) augusztus 15-én "végig ment" rajtam és leértékelt (pontozott) egy csomó feltett kérdés esetében.

Jól van... tudod... nem vagyok én bosszúálló... áh, dehogy... egyáltalán nem... - nem tudom, hogy meséltem-e már a kollégáimnak, hogy kb. másfél - két évig nyomozóirodában dolgoztam... (he-he) mit is mondott a jó kis szovjet rajzfilmben a gaz farkas-barkas a nyuszinak?
No, megállj csak Nyuszi !!! ;-)

12 megjegyzés:

  1. na ezen jót röhögtem már megint, nyugi, engem se értékeltek másképp az emberkék, külön megsértődtem, hogy kreativitásból alul állok :-(
    Na mindegy.Ha van kedved egy limonádéhoz, kukk be hozzám.

    VálaszTörlés
  2. Én is jót vigyorogtam ezen a bejegyzéseden, mert én ennyi esélyt se adtam ennek a remek alkalmazásnak, amikor rájöttem, milyen sumák módon működik :)

    VálaszTörlés
  3. Ez egy értelmetlen alkalmazás, névtelenül értékelnek, és milyen alapon?? Gyorsan töröltem, Te is tedd ezt! Az elemzéseden viszont jót derültem!:))

    VálaszTörlés
  4. Még egy ok, miért nem vagyok az IWIWen :))
    Utálatos dolog, hogy a dolog névtelen. Bár, ha rossz napod van, legfeljebb elmész az ellenségeidet értékelgetni, és hátha jobb lesz a kedved :))

    VálaszTörlés
  5. Nem kell aggódni, miután ide felraktam a bejegyzést, hát töröltem is az alkalmazások közül.
    De, ha eredetileg nem lettem volna mégiscsak kiváncsi, akkor most egy bejegyzéssel kevesebb lenne itt... ;-)

    VálaszTörlés
  6. Ekkora idétlen alkalmazást!!!!!Semmire nem jó ez,illetve arra igen,hogy még jobban a földbe döngöljön és gyanúsítgassak,meg egyebek....A barom,aki kitalálta! Igen,ezt én írtam,a "szelídlelkű"Mammka.:)

    VálaszTörlés
  7. Te őszinte, kedves ,kreatív,jóérzésű,
    köszönöm hogy kerestél, képben vagy ?

    VálaszTörlés
  8. Ma, hétfőn 7 ó. 48 perckor képben vagyok ... :-)
    Gina! Nekem azért jó az iwiw, mert hogy hírhedten rossz az arcmemóriám, néha az iwiw-en lévő fotó segít valaki felismerésében (akit illenék megismerni, ha találkozunk egy közös varráson például)... néha.. segít... néha...

    VálaszTörlés
  9. Az én agyam csak az bizgattya ebben a "játékban", hogy ha az a neve "Egymás szemében", akkor miért nem tudhatom, kik mit jelöltek be? Így a hátam mögött történik, névtelenül. Nem? :D

    VálaszTörlés
  10. De látom, a többieket is ez zavarja leginkább.

    VálaszTörlés
  11. Hihihihi! Életem párja itt ül és figyeli, hogy folytottan rö...k, nem érti.
    Ó, te az "egyik legkedvesebb"!! tudod szemtől-szembe!

    Én már régen nem nézem meg mit írtak rólam, sőt ezek után ki is törlöm, minek ingereljem feleslegesen magamat, okulva a magácska példáján..

    VálaszTörlés