2008. november 29., szombat

Teljesen kezdő foltvarró jelölteknek

azt tanácsolnám (mert oly kishitűen, félelmekkel telve írnak a topikokra),
hogy vegyenek egy nekik tetsző anyagot, csináljanak neki egy keretet, hogy kiemelkedjen az anyag szépsége, rakjanak közbélést és hátlapot, simán, egyszerűen tűzzék le a minta által felkínált lehetőségeket figyelembe véve.

Mindezt, persze, nem kell feltétlenül nagy falatként egy takaró mérettel kezdeni... (kivéve, ha nagyon bevállalós... ;-)Mint a fenti fotón is látható, a nyuszi is kinyúlt az első takarójától... :-)

Ha nem ment el a foltvarró jelölt kedve ezek után, akkor már semmiből se áll legközelebb négyzeteket kivágni és összevariálni egy másik anyag négyzetével... :-)

Ilyen egyszerű módszerrel is nagyon látványos eredményt lehet elérni.

A mellékelt takaró (a fotón nem is látszik egyébként, hogy mennyire jó a valóságban) a turiból származik, kemény 630.-Ft-ért. ;-)S, egy másik (félkész anyagdarab) egyszerűen a minta által felkínált lehetőségek szerint megtűzve:Hajrá kezdők, varrjatok!
(Jaj, miből is gondolom, hogy pont ők nem járnak erre? ;-)

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó! Ezt a bejegyzést bele lehetne tenni minden foltvarrós könyv elejébe, hogy ne rémisszék el a laikusokat a foltozástól.
    A nyuszkó meg pontosan olyan, mint az egyik rajzfilm főszereplője, Félix (Félix levelei c. sorozatból). Na jó, az sárga, de pont így néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Én kezdő vagyok, és erre jártam. és bátorítottál, holnap megyek anyagot venni:)

    VálaszTörlés