2008. december 18., csütörtök

Küldd tovább, hogy segíthess :-)

Hát, igen, internetes világunkban jönnek-mennek az e-mailek, akarjuk, nem akarjuk mindig van egy-két (sok) ismerős, aki küldözget minden félét az e-mail-címünkre. (Én is időnként ilyen vagyok, bevallom ;-)

Vannak valóban értékes, érdekes, vagy humoros küldemények, és olyanok is, amik csak az időnket "rabolják".
Például a nagy kapkodásban megnyitom, elolvasom - közben rémülten lesem az órát, mert időm, persze semmi - mire az olvasmány végére érek és közlik velem, hogy kb. 3 percem van arra, hogy 24 barátomnak továbbítsam az e-mailt, mert különben EZ + AZ lesz (fog) történni velem, vagy nem fog, és akkor magamra vessek.
Örök életemre szerencsétlen maradok és a jó tündér soha nem fog engem már észrevenni...

Nem véletlenül alakult ki annak idején a karikatúra és műfajonként ennek megfelelő társai.
Íme, itt lent következzék a következő e-mail - amit két napon belül már másodszor kapok meg, úgy gondoltam, hogy nem továbbítom, itt megtekinthetitek.

Na, persze, csak az, aki nagyon-nagyon ráér... ;-)



"küldd tovább, hogy segíthess :-)NAGYON FONTOS!!!

Ha olvasás nélkül kitörlöd ezt az e-mailt, akkor neked tényleg nincs szíved! :-(

Ugyanis Fatima el Abdullah Omar Dzsihad Kalifa Hamasz Dzsamburi 114 éves szőke tősgyökeres stockholmi kislány, többszörösen áttételes, súlyos anorákban szenved.

Ezért apukája, Björn Allah bin Vejnemöjnen egyezséget kötött a Világkereskedelmi Kamarával, hogy ha valaki elolvassa ezt az e-mailt és nem törli ki, hanem kinyomtatja és zöld szövegkiemelő filccel megjelöli a szövegben szereplő összes olyan határozatlan nevelőt, amely jambikus pentameterben íródott és főnévi igenév előtt áll, továbbá ezen kinyomtatott példány felmutatása mellett a karancsi ABC-ben három darab friss vajas zsemlét vásárol, akkor az egyik zsemle árát a Világkereskedelmi Kamara arra fogja fordítani, hogy minden tavaszi napéjegyenlőségtől számított első holdtölte után született vörös harántcsíkos kiscica fényképét elküldi Fatimának, ezzel járulva hozzá, hogy a kislány megnyerhesse az iskolai papírgyűjtő versenyt.

HA VAN SZÍVED, - MÁRPEDIG MIÉRT NE LENNE - NE TÖRLÖD KI EZT AZ E- MAILT, HANEM KÜLDD TOVÁBB LEGALÁBB HARMINCNÉGY BARÁTODNAK!!!

Ugyanis például:

- Kovács István csepeli öntőmunkás továbbküldte, ezért másnap nyert a céllövöldén egy piros alapon fehér pöttyös vattamacit.

- Szaddám Huszein például nem küldte tovább, le is rohanták Irakot.

- Kovács Hajnalka erotikus egyéni vállalkozó és szerelmi szabadfoglalkozású sem küldte tovább, másnap AIDS-et, Hepatitis C-t és szifiliszt kapott egyszerre, ráadásul az öngyújtójával tök véletlenül leégette a haját, majd elesett és eltört huszonhárom csontja, később pedig levágta a lábát a villamos, fél szemét kicsapta a saját melltartópántja, mire az egyik melléből kiesett a szilikon.

Úgyhogy ne törölj, küldj!

Köszi a segítségeteket!"

7 megjegyzés:

  1. Én gyűlölöm az ilyen 7 percen belül küldd tovább 5 barátodnak üzeneteket!!!! A családomnak is mondtam, hogy meg sem nyitom azeket és a pp üziket sem. Autómatikusan törlöm. Van szívem, de elesett embereken nem így lehet és kell segíteni.

    VálaszTörlés
  2. Én sem szoktam megnyitni, sőt még az
    ismeretlen nevű küldőket sem.
    Ha segiteni akarok valakin más formát választok.
    Egyáltalán nem érzem magam szivtelennek.
    Persze hiába mondom ne küldjenek
    ilyesmiket nekem, falra hányt borsó.
    Azt hiszem kikerülhetetlenek.

    VálaszTörlés
  3. Megest bearanyoztad a napomat :)))

    VálaszTörlés
  4. Juhizs, leszel szíves odaírni az elejére, hogy csak egyedül szabad elolvasni. Különben még a legközelebbi családtag sem érti, miért kaptál röhögőgörcsöt és miért potyog a könnyed közben?

    VálaszTörlés
  5. Nekem különösen a csepeli ötőmunkás tetszett (van még ilyen Csepelen?) de megijedtem, hogy esetleg kiesik a nemlétező szilikon a mellemből! Inkább ilyeneket ovassunk, mint továbbküldjük amit nekünk küldenek!
    Kösz a közzétételért!

    VálaszTörlés
  6. A kolléganőm szerint megőrültem,mert hangosan röhögtem és folyt a könnyem.Köszi a jókedvet!Egyébként én is haragszom az ilyen típusú levelekért!

    VálaszTörlés
  7. Jaj,Zsu!
    Könnyesre röhögtem magam!!!Már megint!:)))))

    VálaszTörlés