2009. február 2., hétfő

"Lánc-bigyók" I.

... hát, most lehet, hogy néhányan (többen is) meg fogtok engem utálni ezért...

de inkább legyen a számon, ami a szívemet is nyomja... még bent reked és belebetegszem ;-) vagy még nagyobb (természetű) sárkány válik belőlem.

Sokszor nem tudni, (időnként nem is nyomozható ki), hogy éppen kitől indul el egy-egy konkrét "lánc-bigyó".

Én bevallom, hogy nem igazán tartom helyes dolognak, mert

1. A blog arról szóljon, amit én akarok leírni (nem pedig mások irányítgatnak, hogy nekem miről is kellene írnom) - tehát ilyen értelemben véve - más a hozzászólásotok -, de nem egy közös tevékenység.

2. Szép dolog, hogy valaki kíváncsi rá, hogy erről-arról milyen emlékeim vannak vagy (és) X dologról mi is a meglátásom, esetleg milyen terveim vannak.

3. De, hogy még kényszerítve is vagyok, hogy iskolás módon további (a kezdetek kezdetén) 3-4, (a későbbiek folyamán) már 5-6, (fokozódik a nemzetközi helyzet), tehát már adott esetben 7-8 embernek tovább kelljen küldeni, őket kijelölni, lesni, hogy ők már más által ki lettek-e jelölve... hát az egészet gyerekes dolognak tartom.

4. Én részemről időhiány miatt több "lánc-bigyó" válaszadással adós vagyok, és tisztelem annyira azokat, akiktől kaptam (talán a legrégebbi "adósságom" ilyen téren, lehet, hogy novemberi), szóval, hogy előbb-utóbb pótolni fogom becsületből is.
De, nem igazán értek ezzel az egésszel egyet.
Lehet, ha rengeteg sok időm lenne, akkor nem zavarna a dolog.
De, nagyon kevés az időm, s azzal úgy gondolom, hogy nekem kell gazdálkodnom, és ne mások szabják meg, hogy mire fordítom az időmet...
Ez a kötelező-jellegű továbbküldés pedig... szörnyű... ha valaki rám kíváncsi volt bármivel kapcsolatban is, akkor miért kötelező nekem is ezt tennem másokkal?
Ami, persze nem = a közönnyel, de mégis, ki szereti azt, ami kötelező - én bizony soha nem kedveltem.

5. Ha X.Y kíváncsi rá, hogy például melyik a kedvenc évszakom, és írjam le az ezzel kapcsolatos gondolataimat, akkor persze, megírhatja nyugodtan, és nyilván, ha időm engedi és fantáziát látok a dologban, akkor előbb-utóbb válaszolni fogok rá, de miért is kell ezt ilyen lánc-szerűen tenni???

6. Ami elborzasztott, hogy látom, legutóbb Szerát bombázták meg egy ilyen kéréssel, már pedig a saját kézírása ürügyén.
Az isten szerelmére, senki nem gondol arra, hogy ez már személyiségi jogokat (is) sérthet? Hát legyen a kézírása mindenkinek a sajátjáé, és ő dönthesse el, hogy közszemlére teszi-e avagy sem.
S, bár tudom, hogy egy komoly grafológiai elemzéshez nem elég ilyen kevés kézírás, mint amit itt meg kell adni - de, mégis - rossz érzésem van.
A kézírásunkból hozzáértő személyek akár még olyan dolgokat is kikövetkeztethetnek, amit egyáltalán nem biztos, hogy nagyközönség elé szeretnénk tárni.

7. Tudom, hogy bántó lehet, amit írok, de néha szoktak lenni (Több, mint 30 esztendő munkaviszony alatt) olyan kollégáim, akik halálra sóhajtozták magukat, hogy alig bírták ki a szabadságot otthon, mert nem tudtak magukkal mit kezdeni, még az első hét az csak-csak elment.... de, a második... hogy örültek, hogy bejöhetnek dolgozni... hát, kérem, értelmes ember otthon nem unatkozik, ha mégis, akkor vagy ingerszegény a környezete, vagy őbenne van a hiba... ez a lánc-bigyó is valahogy így van... nem tudom elképzelni, hogy annyi felesleges időm legyen, és olyan rohadtul ráérjek, hogy kiagyaljak és bombázzalak Benneteket valami hasonlóval.
Pedig kíváncsi vagyok rátok, de mégis...

8. Naaa... lehet utálni most engem...jelzem a kínai horoszkópban KUTYA vagyok... nem is értem, hogy miért nem SÁRKÁNY... ;-)

9. Szóval, ha a továbbiakban bárki kíváncsi lenne velem kapcsolatban valamire, akkor azt tegye meg bátran, de, ne egy lánc-bigyó keretében.Ahogyan én is múltkor valakinél láttam valamit, ami megfogott, és mindenféle lánc-bigyó nélkül írtam róla (a magam szempontjából) a blogomban. Ezt a fajta szabadságot kedvelem és szeretném a blogomat is ennek megfelelően folytatni a továbbiakban.

10. Ilyenkor szoktam a kollégáimnak, ha kifüggesztek mindenféle üzeneteket a klotyóban ;-) ;-) ;-)
szóval odaírni a végére, hogy én is szeretlek Benneteket.... :-) :-) :-)

17 megjegyzés:

  1. Jó vagy, mint mindig, ezért birlak/ azért nem azt irom, hogy szeretlek, mert félreérthető lehet igy a neten, manapság/

    VálaszTörlés
  2. Ja, elfelejtettem az előbb, hogy ezért tuti , hogy senki nem fog megutálni, de ha mégis... az aztán kit érdekel!!!???

    VálaszTörlés
  3. Dixike!
    Pasiknál SE hajtottam igába a fejem, nehogy nőknél... ;-)
    Egyébként anno 3 évtizede egy kínai jóshölgy a következőket mondta, na, lássuk, mi a baj a férfiak és Te közted Zsuzsa!
    Nézte, nézte a tenyeremet, aztán felderült az arca és kibökte, áh, látom már, Te mindig megmondod nekik azt, amit gondolsz, ezért vannak problémák.
    Mire én, - hát persze, ha hülyék, akkor megmondom nekik, hogy hülyék.
    Mire ő válaszolt:
    Persze, hogy hülyék, ezt mind tudjuk, de NEM KELL NEKIK MEGMONDANI!
    Szóval ezzel nem azt akarom mondani, hogy rajtam és még néhány emberen kívűl a többiek hülyék, de..., hogy sok idejük van, az már egyszer biztos.

    VálaszTörlés
  4. Szívemből szóltál angyalom....
    :-)

    VálaszTörlés
  5. No koment! vagy mégis? Inkább varrok))

    VálaszTörlés
  6. Végre valaki kimondta.......

    VálaszTörlés
  7. Juhizs!Köszönöm,hogy én gyáva helyett,te kimondtad,ami engem is nyomasztott!!
    Egyébként a kutya tud harapni -is!:)
    A sárkány a népmesékben nem "sárkány".

    VálaszTörlés
  8. Zsuzsi, én nagyon bírlak téged. :)
    Személy szerint én azért örülök, ha úgy 20.-nak én is eszébe jutok valakinek egy ilyen lánc-játékban, mert alig ismerek egy-két embert személyesen, és milyen jó, hogy valaki felfigyelt rám is...
    De most ez az utóbbi kettőt én már nem linkeltem be- nem vagyok jól napok óta- beteg a gyerek, körmömre ég a munka... Úgy gondoltam, hogy aki olvassa a blogomat, az úgyis megtalálja magát.
    Különben meg fogalmazzál légyszi egyértelműen legközelebb, mert amit írtál, nem tudtam összerakni a fejemben: 36évit éppenséggel ismerem, de el nem tudom róla képzelni, hogy ne tudna magával- vagy bármi mással - mit kezdeni.
    Csak nagy sokára esett le... :)
    Szép estét kívánok neked! :)

    VálaszTörlés
  9. Drágám, nem azért, de én már megmondtam/írtam. Max. igazad van.

    VálaszTörlés
  10. Bea - Itt vesszek meg, ha értem, hogy hogyan is jön ide Évi36... de, majd ő elmeséli, ha akarja, amikor egszer találkozunk ;-)
    Erre szokták mondani, a JELENSÉG A LÉNYEG...minden egyéb csak részletkérdés.
    Amúgy nem érzem úgy, hogy ne fogalmaztam volna egyértelműen, ha ennél egyértelműbb lettem volna, akkor az már nagyon sértően őszinte...
    Ildi: - nem olvastam, amire célzol, mivel kevés az időm, de nem érzem úgy, hogy ez egy versenyfutás lenne, hogy ki ért előbb a célba... akár több millió embernek is lehet ugyanaz a véleménye és nem zavarják egymást vele. Azt meg tudod, hogy sok per is volt már amiatt, hogy ki találta fel előbb, ezt meg azt - részemről lényegtelen, hogy ki mit mondott ki először, sokkal fontosabb, hogy nem volt a dolognak (s, talán ennek sem) foganatja.
    De erre szokták mondani, hogy "ügynökök kíméljenek"... mármint a lánc-bigyókkal kíméljenek...

    VálaszTörlés
  11. Jaj, ne, most félreértettél alaposan. Én csak azt bátorkodtam mondani, hogy én is besokalltam ezeken a láncokon, és ezt le is írtam. Tizedannyira szellemesen, mint Te.

    VálaszTörlés
  12. Ildi: :-) fogunk mi még egyszer - remélem kávézni v. teázni együtt :-)

    VálaszTörlés
  13. A 36 éves munkaviszonyt én a 36évire (Kacsuk Évi)értelmeztem - a többi csak vicc volt. :)

    VálaszTörlés
  14. Imádom olvasni a blogodat, mindig felvidit.
    ((Zsuzsi, még mindig tartozon neked az ablakba való szélfogó ( vagy mi a neve) másolásávál. Remélem megbocsátasz a feledékenységem miatt. De kárpótollak miatta.))

    VálaszTörlés
  15. Ja,az évit én sem értettem elsőre,tessen csak visszaolvasni :-)

    VálaszTörlés
  16. Phoenix véleményéhez csatlakoznék...

    VálaszTörlés
  17. Keblemre, gondolattárs! ;-)

    VálaszTörlés