2009. június 15., hétfő

Easy Rider - Nyírbátor - Máriapócsa XI. Nyírbátori Rhythm & Blues és Motoros Fesztivál idén felújítási munkálatok miatt kivételesen Máriapócsra, a Rabócsi Ring helyszínére költözött.és volt külföldi vendég is:

Valaki nyírbátori kitüntetést kapott, s ajándék meglepetésként még hastáncosnők is jöttek a színpadra ;-)Ügyesen, szépen táncoltak a hölgyek.

A közelben állók derültsége közepette mondtam, hogy most "gyöngyöt hajítottak a disznók elé" ... már, meg ne sértődjenek a férfiemberek, de magát a tánc részét a fellépésnek, mi nők sokkal jobban értékeltük.
Szerintem a legtöbb férfi nem is látott még valóságban ilyet - dicséretükre váljék, hogy viselkedésben kulturáltak maradtak, de szerintem kellett emészteniük a látványt.Mint látható, nemcsak az energiaitalok adhatnak szárnyakat:Természetesen ezt az ajándékot nem lehetett hazavinni...

Ami egyébként kimondottan vicces volt, hogy egy termetes pocakos szaktárs közölte, hogy 5 perc után ő is tudna ilyet... fene se érti, hogy miért is nem mutatta be, ha már ennyire egyszerű...

Kemény munka van benne, ahhoz, hogy valami "könnyednek látszódjék" nagyon meg kell dolgozni érte.

Volt szokásos motoros felvonulás, s előtte papi áldásosztás.A felvonulás rendőrségi felvezetéssel történik, s az elől álló rendőrkocsira is kértek szenteltvizet... biztos, ami biztos :-)
Sok motoron ültek - általában inkább hátul - hölgyek. Fiatalok, idősebbek.
Van, akinek csak ilyen jutott ;-)Lengyel motorosok minden évben ellátogatnak ide, az ő tavalyi felvételükön látható - motorról készült - hogy milyen ez a felvonulás a motorról nézve.
Ennek megtekintését csak a nagy motorrajongóknak ajánlanám, a többiek lehet, hogy egyhangúnak találnák.
Körülbelül a felvétel közepén érnek be Nyírbátorba, ott látszik, hogy az emberek ilyenkor várakoznak az utcákon, tereken, néhol az ablakokból is várják a felvonulást.
(Igazából egy felvételről se "jön le" igazán, hogy milyen látványos és hangulatos ez a dolog)Még szeretném megmutatni a szállásról a falon függő szobatársakat ;-)A gombolyagjuk valahova elgurult...
Ugyan homályos a kép, de, ha egy kicsit jobban megnézitek (foltostársnők), hogy mi is van a lakótársak popsija alatt? :-)

Jó volt ez a hétvége megint, s búcsúznék a papi áldás egy mondatával:"SZÉLES LEGYEN AZ ÚT ELŐTTETEK"További nyírbátori program - utcaszínház fesztivál :-) részletei itt találhatóak:
http://www.szarnyas-sarkany.hu/

2 megjegyzés:

  1. Húúú! Köszönjük a képes beszámolót! És persze a képet a "foltosoknak" :o)

    VálaszTörlés
  2. Akkor ezért nem voltál a kispesti Retró Buliban, mert helyette motoros buli volt :)
    Biztos jó lehetett, imádoooom a motorokat!
    Rendszeres nézője vagyon az OrangeCountyChopper's sorozatna,(bocs az angol helyesírásért)egyszer szívesen meglátogatnám őket :)

    VálaszTörlés