2008. június 18., szerda

Zavaró tényezők a szürke hétköznapokban

Tegnap, miközben többen kókadoztunk a buszon munkába menet... egy fiatalember úgy döntött, hogy megfelelő helyen van ahhoz, hogy átöltözzön.
(Amúgy az a típus, aki nem jó férjnek, mert túlságosan jóképű, hamar elszeretik az ilyet... :-(
Derékig teljesen levetkőzött (hölgytekintetek korosztálytól függetlenül rátapadtak a felsőtestére - apró sóhajtások rezegtették meg a levegőt).

Rettenetes, hogy milyen attrocitásoknak van az ember lánya korán reggel kitéve a tömegközlekedésben...

Tavaly nyáron viszont gyanútlanul ballagtam a Belvárosban, a Rákóczi úton.
Amikor szembe jött (mit jött, suhant, libegett) egy tünemény. Afro-amerikai kinézetű ... hölgy volt, olyan alkattal, amit a férfi kosárlabdázóknál látni időnként a meccsekken.
Tudjátok, mikor a No1-es hóna alja alatt van az ellenfél fejebúbja... csak ráfúj egyet, s a másik arrébb repül... a labdát pedig nem bedopja, hanem beejti a kosárba...
No, a hölgy szenzációs látványt nyújtott. Az arca nem volt szép. (Semmi előítélet nincs bennem, nagyon szép arcú hölgyeket is szoktam látni a filmekben).
De az alkata! Az európai Vénusz-ábrázolások, hogy is mondjam csak... szürkék...

Én 173 cm magas vagyok (vagy voltam fiatalabb koromban, lehet, hogy már összementem ;-) nos, az én szemem az körülbelül az ő combjának a harmada tájékán lehetett. Onnantól fogva is felfele minden ilyen "méretarányosan" nyúlt az ég felé.

Mindez megspékelve miniszoknyával... és az egész ruházata olyan lazacszínű volt, tehát világított szinte - s a kalap, az ugyanilyen színű.
S, az a kalap! (Szeretem a kalapokat... bár egy igazi klasszikussal idétlenül néznék ki, amint leszállok 7-es buszról...) szóval a kalap az széles karimájú...

Állt az utca, zöldnél se indultak a kocsik. Férfi, nő, gyalogos, autós, mindenki őt bámulta (és megfordultak - tunk és úgy bámultunk).
Nem tudom, hogy létezik-e jármű, amire felfért volna.
De, dögös volt a látvány...

Úgy éreztem magam, mint egy gótikus templomban; kicsiny vagyok és jelentéktelen ;-)

6 megjegyzés:

  1. Juhizs! Köszönöm ezt a novellai élményt!!! Nem gondoltál még írásra??? Hihetetlenül jól írod le a napi eseményeket...is.

    VálaszTörlés
  2. :*)))))

    Vicc a mai lapból:
    Két titkárnő beszélget
    -Milyen jól öltözik az új főnök!
    -És milyen gyorsan...

    VálaszTörlés
  3. Na akkor neked szerencséd volt,hogy csak öltözött az illető ,én egyszer belefutottam egy pasiba,aki mellettem állva lentebb gombolkózott ki és tett-vett a tömött buszon. Majd 10 év múlva ugyanez a pacák anyaszült meztelenül a Normafánál. Még jó,hogy barátnővel voltam aznap,nem gyerekekkel.
    Amúgy csatlakozom Mammkához:tessék írni!!!!
    Te tipikusan az vagy,aki kenterbe verné D.Tóth Krisztát Lola-ügyben.

    VálaszTörlés
  4. Biztosan randevúra készült az illető!
    Violini! Neked ez a nő nagyon a "bögyödben" van:-)

    VálaszTörlés
  5. Bocsánat, visszafogom magam :-)
    (amióta beszél a gyereke,azért javult valamit a helyzet :-)

    VálaszTörlés
  6. Violini - kb. 30 éve gyanútlanul ültem a buszon - oldalra néztem és az orromtól kb. 3-4 cm-re ugye tudod, hogy mit láttam békésen szúnyókálni? ...
    Pedig tél lévén, tévedés teljesen kizárva, hogy véletlen lett volna a dolog. Azóta megfontolom, hogy elfordítsam-e a fejem.

    VálaszTörlés