2008. június 2., hétfő

én, mint Konyhatündér

- no, nem nagyon szoktam tündökölni.
Ha van étel, amit úgy gondolok, hogy én tudom a legjobban készíteni (értsd úgy, hogy a sajátom ízlik a legjobban) nos, az a rakott krumpli...
Nincsen különösebb titka - azon kívűl, hogy nagyon ritkán használok zsírt a főzés folyamán, de ez az étel speciel sokkal finomabb vele, mint olajjal, margarinnal. Valahogy jobban kijönnek az ízek tőle. Főleg, ha nem sajnálunk bele jobb fajta kolbászt...(meg, ha telik rá...) a másik titka, hogy a szokásos fűszereken túlmenően majorannával fűszerezem (ráadásul jó sokkal), ahogyan a paprikás krumplit is.
Szóval, egészen más a végeredmény.

Ez nem az én rakott krumplim...(az nem tartott olyan sokáig, hogy le lehessen fotózni, ez talán mégiscsak jelent valamit ;-)
A mellékelt fotón szereplő étel leírását ezzel a mondattal kezdték:
"Rakott krumplit mindenki tud készíteni" - na, most mit mondjak?
Ettem én már borzasztót - a legrosszabb a menzás jellegű volt, se tejföl, se kolbász, néha-néha integet egy-egy tojáskarika, hogy észre vegyék...

Az enyémet két napja feltálaltam Kedvesemnek... és nem szólt egy árva szót se utána.
Sikerélmény mentes az életem.
Ez a hónap is rosszul indul.
Még a végén kénytelen leszek varrni ;-)

5 megjegyzés:

  1. Ha megette,s mint írtad hamar elfogyott-és nem szólt egy szót se,akkor tipikusan férfi(még szerencse),de azért jólesik az ember lányának a dícséret.:)

    VálaszTörlés
  2. Kérem szépen - a két rakott krumpli feltálalása között 31 év telt el... ;-) valamint speciális emlék füződik (fűződne) hozzá - ezért szomorú, hogy nem mondott semmit.

    VálaszTörlés
  3. Persze hogy nem mondott semmit. Hát nem bírt meg sem szólalni, úgy teleette magát! - gondolom.

    VálaszTörlés
  4. Az én rakott krumplimban meg zöldborsó van és sajt, a tojás pedig nem főzve-karikázva,hanem kikeverve egy kis tejföllel és ráöntve.Úgy se rossz!

    VálaszTörlés